ADVENTNI ČAS: Prihodnja nedelja je prva adventna nedelja. Z njo vstopamo v letošnji adventni čas, ki nas bo skozi štiri nedelje vodil do božiča. V tem času povabljeni k molitvi doma in v cerkvi, h kateri nas bo vabil adventni venček; k bolj rednemu obisku svetih maš ob nedeljah pa tudi med tednom, k sveti spovedi in dobrim delom.

 

TEDEN KARITAS

Letošnji Teden Karitas bo potekal od ponedeljka do prihodnje nedelje. S Tednom Karitas bomo obeležili 29. letnico organizirane oblike delovanja Karitas v Sloveniji. V tednu Karitas nas bo letos nagovarjalo geslo »Dobro iz vsakega srca.« in nas vabilo najprej k sočutju, dobroti in konkretni solidarnosti z ljudmi v stiski. Vsako človeško srce je zmožno dobrote in ljubezni do bližnjega, vsako človeško srce je poklicano k dobroti in jo lahko izkaže. Iz vsakega srca pa lahko pride dobra misel in želja, dobra beseda in spodbuda, dobro delo. V sredo bo Slovenska karitas  organizirala dobrodelni koncert Klic dobrote, ki bo tradicionalno potekal v dvorani Golovec v Celju. Koncert bo v živo prenašala RTV Slovenija. Tudi tokrat nas Slovenska karitas vabi, da pokažemo sočutje in solidarnost do družin v stiski ter jim podarimo svoj prispevek. Ob tem še posebej želi pomagati otrokom in mladim v revnih družinah, ki jih je zaradi negotove zaposlitve, prenizkih dohodkov, nesreč, zadolženosti ali bolezni staršev vse več. Pomanjkanje lahko njihove otroke zaznamuje za vse življenje. Družine najprej potrebujejo osnovno pomoč s hrano, plačilom položnic, kurjavo in higienskimi pripomočki. Dobrodelni koncert in spremljajoče akcije Karitas v mesecu decembru so glavni vir za materialno pomoč na župnijskih Karitas, kjer pomoč vsako leto prejme več kot 20.000 družin v stiski. Karitas ljudem v stiski odpira vrata na 464 župnijskih Karitas, kjer se preko celega leta 11.200 prostovoljcev trudi pomagati, podpirati in opogumiti ljudi v stiski.

Na nacionalni ravni bosta v Tednu Karitas potekala dva osrednja dogodka:

Sreda, 27. 11. 2019: ROMANJE PROSTOVOLJCEV IN SODELAVCEV KARITAS NA SLOMŠKOVO PONIKVO. Pričetek romanja bo, ob 11.30 z molitveno pripravo ob 12.00 sledi sv. maša, ki jo bo daroval predsednik Slovenske karitas, nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

Sreda, 27. 11. 2019: DOBRODELNI KONCERT KLIC DOBROTE. Ob 20.00 bo dobrodelni koncert z neposrednim prenosom na 1. programu TV Slovenija, Radiu Slovenija in Radiu Ognjišče. V času koncerta ter ves mesec december bomo zbirali sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski. Vstopnice za večerni koncert so brezplačne s prošnjo za donacijo za pomoč družinam.

 

MINISTRANTSKO SREČANJE

V sredo ob 17. uri, vabljeni ministranti na ministrantsko srečanje.

 

NEDELJA KARITAS: Prihodnja nedelja je nedelja Karitas. Vaš dar pri sveti maši bo namenjen za delovanje Karitas. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

KARITASOVE ADVENTNE DELAVNICE ADVENTNIH VENČKOV

Tudi letos bo župnijska Karitas pripravila adventne venčke, ki jih boste lahko na prvo adventno nedeljo vzeli domov. Dar od njih bo namenjen za delovanje naše Karitas pri pomoči ljudem v stiski. Povabljeni k izdelovanju adventnih venčkov v četrtek in petek ob 18. uri.

 

OBISK SV. MIKLAVŽA

Prihodnjo nedeljo nas bo pri sveti maši ob 10.15 uri obiskal sveti Miklavž. Obdaril bo vse otroke, zato lepo vabimo vse otroke k sveti maši.

 

ZAHVALNA NEDELJA PRI SV. BARBARI: Prihodnjo nedeljo bomo ob 11.30 uri, obhajali zahvalno nedeljo pri sv. Barbari. Lepo povabljeni.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Župnijska cerkev počasi dobiva svojo prenovljeno podobo. Dela pa še zdaleč niso končana. Zavod za varstvo kulturne in naravne dediščine je začel z deli na freskah pod zvonico. Dela je še kar precej. Zato se priporočamo, da vsak po svojih močeh in zmožnostih pomaga pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Bog vam povrni za vsak dar.

 

MARIJANSKI, LISTNI KOLEDAR IN PRATIKA

Na voljo so Marijanski koledar, Pratika in listni koledar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu novembru skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Sotenskega in Vodenovega.