PRIREDITEV POZDRAV VINU

Društvo vinogradnikov Trta, vabi v nedeljo na prireditev pozdrav vinu. Ob 10.15 uri bo sveta maša z blagoslovom vina in sodelovanjem vinskih vitezov, društva vinogradnikov in vinske kraljice. Po sveti maši pa se bo dogajanje prestavilo na ploščad pred Kulturni dom. Lepo povabljeni.

 

SVETE MAŠE ZA NAŠE RAJNE –  MAŠNI NAMENI

Sveta maša je najsvetejši del našega krščanskega življenja. Iz svete maše ali evharistije Cerkev živi. Sveti maši dodamo tudi mašni namen. Običajno in naj bolj pogosto je za pokojne sorodnike, prijatelje, znance in dobrotnike, obstajajo pa tudi drugi nameni kot so: za zdravje, v zahvalo, v dober namen, za božji blagoslov. Župnik je dolžan vsako nedeljo in zapovedan praznik maševati za žive in pokojne župljane, to je pri nas vedno ob 7. uri zjutraj. Druge maše v nedeljah, praznikih in med tednom pa so po vaših namenih in željah. Vedno skušamo ustreči vašim željam, če se le da. Bogu hvala in vam, da je tukaj zelo lepa navada, da ob smrti sorodnika, soseda, prijatelja in znanca zanj ob pogrebu darujete za svete maše, ki jih ob pogrebni sveti maši tudi omenimo. Potem pa so še svete maše, ki jih skozi leto naročite, da se darujejo po vašem namenu. Vseh darovanih svetih maš se tako skozi leto nabere precej. Želja ljudi, da bi se za njihove pokojne molilo tukaj v domači župniji, je privedla do prakse, da pri eni sveti maši oznanimo več mašnih namenov. Tako skušamo ustreči željam sorodnikov in s tem tudi skrajšamo čas naročanja za sveto mašo. Duhovnik mašuje po enem namenu, omeni pa tudi druge namene. Mašnih namenov ne more združevati. Po ostalih namenih pa mašujejo drugi duhovniki (patri v Olimju in še drugi, ki nimajo za koga maševati). Vsi mašni nameni, ki so oznanjeni so tudi opravljeni. Hvala vam za vsako sveto mašo, ki jo darujete, saj so vaši darovi za svete maše tudi glavni vir dohodka za naše preživljanje. Duhovnik se živi iz enega mašnega namena na dan (20€). Če mašuje večkrat, darove za maše oddamo na škofijo.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Župnijska cerkev počasi dobiva svojo prenovljeno podobo. Dela pa še zdaleč niso končana. Zavod za varstvo kulturne in naravne dediščine je začel z deli na freskah pod zvonico. Dela je še kar precej. Zato se priporočamo, da vsak po svojih močeh in zmožnostih pomaga pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Bog vam povrni za vsak dar. Preteklo nedeljo ste v ta namen darovali 1.582,20€.

 

MARIJANSKI, LISTNI KOLEDAR IN PRATIKA: Na strantskih oltarjih so na voljo Marijanski koledar (2,50€), Pratika (5,90€) in listni koledar (0,70€).

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu novembru skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Sotenskega in Vodenovega.