ZAČETEK VEROUKA: V tednu, ki je pred nami začenjamo z veroukom. Vsi tisti, ki morda še niste vpisali otroka k verouku, lahko to storite v času verouka. Vse pa spodbujam in vabim k bolj rednemu obisku nedeljskih in prazničnih svetih maš. Vzemite si kot družina čas zase in za Boga, naj vam tega časa ne bo škoda.

 

NAŠI RAJNI: Umrla je Matilda Šepetavc iz Šmarja. Pogreb in nato pogrebna sveta maša v župnijski cerkvi bo v sredo ob 16. uri. Spomnimo se rajne v molitvi.

 

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV: Vsi, ki v tem letu praznujete obletnico poroke, povabljeni prihodnjo nedeljo ob 15. uri k zahvalni maši v župnijsko cerkev. Vabljeni ste vsi zakonci, ki ste se poročili tukaj ali kje drugje in v tem letu slavite 5, 10, 15, 20, 25, …, 50, 55, 60 let ali morda celo več let poroke. Prav je, da se tudi Bogu zahvalimo za leta skupnega zakonskega življenja. Jubilanti, ki ste vpisani v poročno knjigo naše župnije ste dobili pisno vabilo. Tisti, ki ste bili poročeni v drugi župniji, sprejmite to vabilo in se prijavite.

 

CERKVENI OTROŠKI PEVSKI ZBOR VABI: Z nedeljo, 22. septembra, ob 9. uri, otroški cerkveni pevski zbor zopet pričenja z vajami in petjem pri sv. maši ob 10.15 uri. Vsi dosedanji pevci lepo povabljeni, vabljeni pa tudi novi člani.

 

SLOMŠKOVA NEDELJA: Prihodnjo nedeljo, 22. septembra, je Slomškova nedelja. Osrednje slavje Slomškove nedelje bo v župniji Črenšovci v Prekmurju. Ob 15. uri bo molitvena ura, ob 16. uri slovesna maša škofov in duhovnikov. Vabljeni.

STIČNA MLADIH: V soboto se bodo mladi z vseh koncev Slovenije zopet zbrali v Stični. Letošnje geslo Stične, ki je tako kot vsako leto vzeto iz papeževe poslanice mladim, je: “Tukaj sem, zgodi se!” (prim. Lk  1, 38). Kako lahko mladi pričujemo za Kristusa in evangelij? Avtobus bo iz Šmarja odpeljal ob 6.45 uri. Mladi čim prej se prijavite.

 

SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV: V četrtek  vabljeni člani ŽPS in ključarji na srečanje v veroučne prostore. Ob 19. uri je sveta maša po njej pa srečanje.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: V mesecu septembru skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve verniki iz Gaja in Korpul.