NEDELJSKE SVETE MAŠE V PRIHODNJE

Nedeljske svete maše bodo do nadaljnjega ob 7. uri zjutraj v veroučnih prostorih pri župnišču, ob 9. in 10.30 uri pri sv. Roku.

ROMANJE STAREJŠIH K MARIJI POMAGAJ NA BREZJE

Župnijska Karitas, lepo vabi starejše in bolne na romanje k Mariji Pomagaj na Brezje. Romanje bo v soboto. Odhod avtobusa bo ob 7. uri zjutraj izza Kulturnega doma. Prosimo, da se čim prej prijavite.

 

ŠMARJETNA NEDELJA NA SLADKI GORI IN ZLATA MAŠA

V nedeljo, 21. julija, lepo povabljeni na slavje Šmarjetne nedelje na Sladko Gori in zlate maše g. Janeza Zupanca. Ob 10. uri bo telovska procesija in nato slovesna sveta maša. Slavnostni pridigar bo g. Franc Rataj, vizitator slovenskih lazaristov. Lepo povabljeni.

 

DEKANIJSKO MOLITVENO SREČANJE ZA DUHOVNE POKLICE V MARIJINI CERKVI V CELJU

V nedeljo 21. julija, lepo vabljeni na molitev naše dekanije za duhovne poklice v Marijino cerkev v Celje. Ob 15. uri bo molitvena ura, bo 16. uri pa sveta maša. Lepo povabljeni,

 

KRIŠTOFOVA NEDELJA – BLAGOSLOV PREVOZNIH SREDSTEV IN ŠOFERJEV, 21. julij

»Z veseljem darujem – življenja rešujem!«. S tem geslom bomo v nedeljo, 21. julija, obhajali nedeljo svetega Krištofa, zavetnika popotnikov. Po župnijah bodo duhovniki blagoslavljali naša vozila (avtomobile, kombije, motorje, kolesa …) in delili Krištofove kartončke in nalepke, verniki pa bomo ob tej priložnosti darovali za misijonska vozila. Preko misijonske vozniške akcije MIVA Slovenija že 32 let pomagamo slovenskim (in tudi drugim) misijonarjem v deželah tretjega sveta. V imenu vseh naših misijonarjev se vam iskreno zahvaljujemo. Zato naj velja: Z veseljem darujem in življenja rešujem!

 

ROMANJE V MEDŽUGORJE

V času od četrtka 26. septembra do nedelje 29. septembra bomo romali v Medžugojre. Prosimo za prijave.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

V cerkvi se nadaljujejo dela. Polaga se tlak in restavrira se vhodni portal pod zvonico. Še vedno se priporočamo, da vsak po svojih močeh in zmožnostih pomaga pri zbiranju finančnih sredstev. Prejšnjo nedeljo ste za obnovo darovali 1.365,90€. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Bog vam povrni za vsak dar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE SV. ROKA, KAPELE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu juliju skrbijo za cerkev sv. Roka, kapelo in veroučne prostore verniki iz  Dvora.