ZLATA MAŠA – 50 LET DUHOVNIŠTVA GOSPODA JANEZA ZUPANCA: V nedeljo, ob 10. uri, bomo v naši župniji obhajali slovesnost zlate maše, 50 let duhovništva našega gospoda Janeza Zupanca. Devet let že tukaj pri nas in med nami opravlja duhovniško poslanstvo. Zato je prav, da se skupaj z njim Bogu in Mariji zahvalimo za dar duhovništva, ter skupaj ob oltarju praznujemo slovesnost zlate maše. Res lepo povabljeni k tej slovesnosti. Prosimo tudi za dobrote, da se bomo lahko po sveti maši zadržali pred cerkvijo.

 

SVETI MAŠI PRIHODNJO NEDELJO: Prihodnjo nedeljo bosta sveti maši zjutraj ob 7. uri in slovesnost zlate maše ob 10. uri. Svete maše ob 9. uri ne bo.

 

ZAPOVEDAN PRAZNIK SVETEGA REŠNJEGA TELESA IN KRVI

V četrtek je zapovedan praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi. Praznični sveti maši bosta ob 9. uri in 19. uri, ko bo tudi telovska procesija okoli cerkve. Lepo povabljeni.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ: V času od 1. do 5. julija bo v župniji potekal počitniški oratorij za predšolske in šolske otroke. Veroučenci so pri verouku dobili prijavnice. Na voljo so tudi v cerkvi. Prosimo, da jo čim prej izpolnite in vrnete.

 

ROMANJE STAREJŠIH K MARIJI POMAGAJ NA BREZJE

Župnijska Karitas, lepo vabi starejše in bolne na romanje k Mariji Pomagaj na Brezje. Romanje bo v soboto 20. julija. Odhod avtobusa bo ob 7. uri zjutraj izza Kulturnega doma. Prosimo, da se čim prej prijavite.

 

ROMANJE V MEDŽUGORJE: V času od četrtka 26. septembra do nedelje 29. septembra bomo romali v Medžugojre. Prosimo za prijave.

 

ČIŠČENJE CERKVE IN NJENE OKOLICE ZA NEDELJSKO SLOVESNOST: Lepo naprošeni vsi župljani v sredo od 16. ure dalje, da očistimo cerkev in njeno okolico za slovesnost zlate maše.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VEROUČNIH PROSTOROV: V mesecu juniju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.