ZAKLJUČEK VEROUČNEGA LETA: V tednu, ki je za nami smo zaključili letošnje veroučno leto.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ: V času od 1. do 5. julija bo v župniji potekal počitniški oratorij za predšolske in šolske otroke. Veroučenci so pri verouku dobili prijavnice. Na voljo so tudi v cerkvi. Prosimo, da jo čim prej izpolinte in vrnete.

 

LEPA NEDELJA PRI SV. MIKLAVŽU: Prihodnjo nedeljo bomo ob 10.30 uri, pri sv. Miklavžu obhajali lepo nedeljo s telovsko procesijo, lepo vabljeni. V župnijski cerkvi zato svete maše prihodnjo nedeljo ob 10.15 ne bo.

 

NAŠI RAJNI: Umrla je Ana Kos iz Prelog. Pogrebna svetea maša bo v ponedeljek ob 16. uri. Spomnimo se rajne v molitvi.

 

ROKOVO POLETJE 2019: Vabljeni na prvi koncert Rokovega poletja v soboto, 15.6., ob 20.00 uri v atrij Muzeja baroka. Nastopil bo Tamburaški orkester iz Majšperka z gostjo Ano Ferme. Vstopnina je 6 eurov.

 

ZLATA MAŠA – 50 LET DUHOVNIŠTVA GOSPODA JANEZA ZUPANCA, 23. JUNIJ: V nedeljo, 23. junija, ob 10. uri, bomo v naši župniji obhajali slovesnost zlate maše, 50 let duhovništva, našega gospoda Janeza Zupanca. Devet let že tukaj pri nas in med nami opravlja duhovniško poslanstvo. Zato je prav, da se skupaj z njim Bogu in Mariji zahvalimo za dar duhovništva ter skupaj ob oltarju praznujemo slovesnost zlate maše. Res lepo povabljeni k tej slovesnosti.

 

ROMANJE STAREJŠIH K MARIJI POMGAJ NA BREZJE: Župnijska Karitas, lepo vabi starejše in bolne na romanje k Mariji Pomagaj na Brezje. Romanje bo v soboto 20. julija. Odhod avtobusa bo ob 7. uri zjutraj izza Kulturnega doma. Prosimo, da se čim prej prijavite.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE: V cerkvi se nadaljujejo dela. Prosimo za pomoč pri zbiranju finančnih sredstev.Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Preteklo nedeljo ste za obnovo darovali 1.457,30€. Bog vam povrni za vsak dar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV: V mesecu juniju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.