NEDELJSKE SVETE MAŠE V PRIHODNJE: Nedeljske svete maše bodo do nadaljnjega ob 7. uri zjutraj v veroučnih prostorih pri župnišču, ob 9. in 10.30 uri pri sv. Roku.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ, 1. do 5. julij

V tednu, ki je pred nami pričenjamo z letošnjim počitniškim oratorijem. V ponedeljek, ob 9. uri, se vsi zberemo pri veroučnih učilnicah pri župnišču. Zelo veseli bomo, če nam prinesete kaj sladkega.

 

LEPA NEDELJA PRI SV. TOMAŽU, 7. Julij: V nedeljo, 7. julija, lepo vabljeni k sv. Tomažu na lepo nedeljo s telovsko procesijo, ob 10.30 uri. Pri sv. Roku to nedeljo svete maše ob 10.30 uri ne bo.

 

13. NEDELJA MED LETOM
Ponedeljek

1.7.2019

sv. Estera

svetopisemska žena

8.00 za † Jožefa Jesenko
Torek

2.7.2019

sv. Janez Frančišek Regis, duh. 8.00 za † Mimico Žnidaršič (obl)
Sreda

3.7.2019

sv. Tomaž

apostol

8.00 za † Antona Šket
Četrtek

4.7.2019

sv. Urh

škof

prvi četrtek

19.00 za † Antona Jagodič in starše, starše Hlupič (obl)

za † Slavico in Alojzija Krajnc

Petek

5.7.2019

sv. Ciril in Metod

slovanska apostola

prvi petek

9.00

 

19.00

za † Ivana, Heleno in Jankota Sovinc, Alojza Urbančič

za † Silvo in Jurija Skale

za † Vero Užmah

Sobota

6.7.2019

sv. Marija Goretti

devica

prva sobota

19.00 za † Marto Podkrajšek, 30. dan

za † Marijo Drobnak (obl) molitev pred Najsvetejšim

Nedelja

7.7.2019

14. NEDELJA MED LETOM

sv. Vilibald

škof

prva nedelja

7.00

 

9.00

sv. Rok

 

 

 

10.30

sv. Tomaž

za žive in za † župljane, za dobrotnike cerkve

za † Ano Kos, 30. dan

za † Marijo Pekovšak, 30. dan

za † Antona Jager (obl)

za † Ano in Antona Guzej

za † Ivana Stojakovič

za † Marijo Karner

za † Janeza Tadina

za † Rudolfa Zidar

za † Alojza (obl) in Terezijo Guzej, Jožeta, Franca in Marijo Kadenšek, rodbino Kajba

 

MOLITVENO SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV

V ponedeljek, ob 20.30 uri, vabljeni člani Žps in ključarji na molitveno srečanje k Fračeku Lorger na Vrh.

 

PRVI PETEK V MESECU: Petek je prvi v mesecu. Vabljeni k sv. maši ob 9. in 19. uri. Obisk bolnikov na domu bo drugi petek v mesecu.

PRVA SOBOTA V MESECU:Sobota je prva v mesecu. Po večerni sveti maši, vabljeni k molitvi pred Najsvetejše.

 

PRVA NEDELJA V MESECU:Nedelja je prva v mesecu. Vaš dar bo namenjen za obnovo župnijske cerkve. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

  1. NEDELJA MED LETOM

EVANGELIJ: Kristusovi učenci prinašajo mir Lk 10,1-9

1 Tisti čas je Gospod določil še drugih dvainsedemdeset in jih poslal pred seboj po dva in dva v vsako mesto in kraj, kamor je sam nameraval. 2 Rekel jim je: »Žetev je obilna, delavcev pa malo. Prosíte torej Gospoda žetve, naj pošlje delavce na svojo žetev. 3 Pojdite! Pošiljam vas kakor jagnjeta med volkove. 4 Ne nosíte s seboj ne denarnice ne torbe ne sandal in spotoma nikogar ne pozdravljajte! 5 V katero koli hišo pridete, recíte najprej: ›Mir tej hiši!‹ 6 In če bo v njej sin miru, bo na njem počival vaš mir; če pa ne, se mir povrne k vam. 7 V tisti hiši ostanite ter jejte in pijte, kar vam dajo, kajti delavec je vreden svojega plačila. Ne hodíte iz hiše v hišo.  8 V katero koli mesto pridete in vas sprejmejo, jejte, s čimer vam postrežejo. 9 Ozdravljajte bolnike, ki so v njem, in jim govorite: ›Približalo se vam je Božje kraljestvo.‹ «

 

ROMANJE STAREJŠIH K MARIJI POMGAJ NA BREZJE

Župnijska Karitas, lepo vabi starejše in bolne na romanje k Mariji Pomagaj na Brezje. Romanje bo v soboto 20. julija. Odhod avtobusa bo ob 7. uri zjutraj izza Kulturnega doma. Prosimo, da se čim prej prijavite.

 

ROMANJE V MEDŽUGORJE:V času od četrtka 26. septembra do nedelje 29. septembra bomo romali v Medžugojre. Prosimo za prijave.

 

ZAHVALA OB POMOČI PRI POPLAVAH: Hvala vsem, ki ste preteklo nedeljo pomagali, da voda ni poplavila cerkve in naredila velike škode. Hvala vsem v župniji in našim gasilcem.

 

DUHOVNE VAJE ZA BODOČE DEVETOŠOLCE OZ. BIRMANCE

Bodoči devetošolci oziroma birmanci imajo duhovne vaje in sicer prvi termin je od ponedeljka 8. julija do srede 10. julija, na Sladki Gori. Pričnemo ob 18. uri.  Drugi termin pa je od nedelje 25. avgusta, do torka 27. avgusta, na Sladki Gori. Veroučenci sami vedo v kateri termin so prijavljeni.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE: V cerkvi se nadaljujejo dela, pred nami je polaganje tlaka. Še vedno se priporočamo, da vsak po svojih močeh in zmožnostih pomaga pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Bog vam povrni za vsak dar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE SV. ROKA, KAPELE IN VEROUČNIH PROSTOROV: V mesecu juniju skrbijo za cerkev sv. Roka, kapelo in veroučne prostore verniki iz  Dvora. Vernikom iz Koretnega, Konuškega in Šerovega, ki ste v mesecu juniju skrbeli za vse to se lepo zahvaljujemo.