MOLITEV OB CELODNEVNEM ČEŠČENJU NAJSVETEJŠEGA ZAKRAMENTA V KAPELI

V torek in sredo sta za našo župnijo molitvena dneva, ko bomo v imenu cele škofije častili Najsvetejši zakrament. Pred Jezusa, ki živi v podobi kruha med nami, bomo prinašali molitev za vso našo škofijo, za vso Cerkev na slovenskem, za nove duhovne poklice, za našo državo, slovenski narod, našo župnijo, za družine, mlade in posameznike. Molitev je najmočnejše »orožje« v boju zoper vse hudo in slabo. V molitvi nagovarjamo Boga, se z njim pogovarjamo in izročamo sami sebe. Zato vsi lepo vabljeni k skupni pa tudi osebni molitvi pred izpostavljeno Najsvetejše.

V torek bodo svete maše ob 8. uri zjutraj, po maši bo izpostavljeno Najsvetejše in molitev, ob 11. uri bo sveta maša. V kapeli bo Najsvetejše izpostavljeno zopet ob 17. uri vse do 19. ure, ko bo sveta maša.

V sredo bodo svete maše ob 8. uri zjutraj, po maši bo izpostavljeno Najsvetejše in molitev, ob 11. uri bo sveta maša. Ob 15. uri bo Najsvetejše izpostavljeno v kapeli v Domu starejših v Šmarju, ob 16. uri pa bo sveta maša. V kapeli bo Najsvetejše izpostavljeno ob 17. uri. Ob 19. uri pa bo sveta maša ob zaključku celodnevnega češčenja. Vzemimo si vsaj malo časa za molitev.

 

NEDELJSKE SVETE MAŠE V PRIHODNJE

Z današnjo nedeljo zopet zapiramo župnijsko cerkev, ker se bo polagal tlak v cerkvi. Nedeljske svete maše bodo do nadaljnjega ob 7. uri zjutraj v veroučnih prostorih pri župnišču, ob 9. in 10.30 uri pri sv. Roku.

 

PRAZNIK APOSTOLOV PETRA IN PAVLA

V soboto je praznik apostolov sv. Petra in Pavla. Sveti maši bosta ob 9. uri pri sv. Roku in ob 19. uri v kapeli. Lepo povabljeni k bogoslužju.

 

ŠEMPETROVO NA KRISTAN VRHU

Prihodnjo nedeljo je praznik sv. Petra na Kristan Vrhu. Ob 9. uri bo najprej telovska procesija in nato slovesna sveta maša. Lepo vsi povabljeni.

POČITNIŠKI ORATORIJ

V času od 1. do 5. julija bo v župniji potekal počitniški oratorij za predšolske in šolske otroke.

 

ROMANJE STAREJŠIH

K MARIJI POMGAJ NA BREZJE

Župnijska Karitas, lepo vabi starejše in bolne na romanje k Mariji Pomagaj na Brezje. Romanje bo v soboto 20. julija. Odhod avtobusa bo ob 7. uri zjutraj izza Kulturnega doma. Prosimo, da se čim prej prijavite.

 

ROMANJE V MEDŽUGORJE

V času od četrtka 26. septembra do nedelje 29. septembra bomo romali v Medžugojre. Prosimo za prijave.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

V cerkvi se nadaljujejo dela, pred nami je polaganje tlaka, ki bo trajalo dober mesec. Še vedno se priporočamo, da vsak po svojih močeh in zmožnostih pomaga pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Bog vam povrni za vsak dar.

 

ROKOVO POLETJE 2019

Vabljeni na koncert Kaje Bicskey in Žana Stresa v atrij muzeja baroka, jutri, v ponedeljek, 24. 6., ob 20h. V četrtek, 27. 6., ob 20h, pa vabljeni na orgelski koncert profesorice na ljubljanski akademiji za glasbo Renate Bauer, in sicer  v cerkev sv. Roka. Vstopnina je 6€.