ŠMARNICE: V mesecu maju lepo povabljeni k šmarnicam. Šmarnice so zjutraj ob 8. uri za odrasle v kapeli. Šmarnice za otroke in mladino bodo zvečer ob 19.00 v župnijski cerkvi. Še posebej povabljeni k šmarnicam letošnji prvoobhajanci in birmanci.

 

DEVETDNEVNICA PRED SVETO BIRMO: Smo v času devetdnevnice na čast Svetemu Duhu v pripravi na zakrament svete birme, ki bo v soboto 1. junija, ob 10. uri v župnijski cerkvi. Devetdnevnica je vsak večer ob 19. uri v župnijski cerkvi. Lepo povabljeni birmanci, starši, botri, sorodniki in vsa župnija k duhovni pripravi na sveto birmo.

 

SREČANJE ZA BIRMANSKE BOTRE: V ponedeljek, lepo povabljeni birmanski botri na srečanje, ki bo po sveti maši v veroučnih prostorih pri župnišču.

 

SVETA SPOVED ZA STARŠE IN BOTRE BIRMANCEV: V ponedeljek pred in med sveto mašo botri in starši birmancev lepo povabljeni k sveti spovedi.

 

SREČANJE Z BIRMOVALCEM: V torek ob 18.30 uri v župnijski cerkvi, bodo imeli birmanci srečanje z birmovalcem g. Marjanom Jezernikom, celjskim opatom.

 

PRIPRAVA CERKVE IN NJENE OKOLICE ZA SLOVESNOST SVETE BIRME: Starši lepo naprošeni, da očistite cerkev in uredite okolico cerkve za slovesnost svete birme v petek ob 16. uri.

 

PROŠNJI DNEVI: Pred nami so prošnji dnevi. V ponedeljek bo prošnja procesija od Ciglenečkega križa k sv. Barbari. V torek od Ostrožnikovega križa k sv. Lovrencu. V sredo od Kolarjeve domačije k sv. Roku. Lepo povabljeni.

PRAZNIK GOSPODOVEGA VNEBOHODA: V četrtek je prazni Gospodovega vnebohoda. Lepo vabljeni k sv. maši ob 9. in ob 19. uri v župnijsko cerkev.

 

NAŠI RAJNI: Umrla je Marija Majcen iz Vodenovega. Pogrebna sveta maša in pogreb bo v sredo, ob 16. uri. Spomnimo se rajne v molitvi.

 

VEČER Z ALENKO REBULA: V sredo, ob 18. uri vabljeni v Kulturni Dom na predavanje Alenke Rebula z naslovom Pot olajšanja in uresničenosti: moja pot do vere vase. Vstop je prost.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ: V času od 1. do 5. julija bo v župniji potekal počitniški oratorij za predšolske in šolske otroke. Že sedaj lepo vabljeni.

 

S KARITASOM NA SEDMERA TRIGLAVSKA JEZERA: 13. in 14. julija gremo ljudje dobre volje, z vsaj malo kondicije, pripravljeni do pet ur aktivne hoje v skupini na Sedmera triglavska jezera. Z avtobusom se pripeljemo do Stare Fužine, nato gremo do Planine pri Jezeru, Dedno polje in prespimo na Sedmerih jezerih. Drugi dan vzpon na Tičerico, spust čez Štabce na Ovčerijo, Viševnik, Planina pri jezeru, od tam pa po isti poti na Planino Blato do prevoza domov. Nazaj grede se ustavimo na Brezju. Imamo še nekaj prostih mest, prijava pa je možna le še do torka, 28.05.2019 na telefon 031 423 244-Marjana. Okvirna cena je 45€.

 

PRVA NEDELJA V MESECU: Prihodnja nedelja je prva v mesecu. Vaš dar bo namenjen za obnovo župnijske cerkve. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

PRVA SOBOTA: V soboto po večerni sveti maši, bo češčenje Najsvetejšega do 22. ure.

 

GLASBENA ŠOLA ROŠER: V četrtek bo v zgornjih veroučnih prostorih od 17:00 do 20:00 potekal dan odprtih vrat Glasbene šole Rošer. Vabljeni na predstavitev.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VEROUČNIH PROSTOROV: V mesecu juniju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.Vernikom iz Zastranja in Šmarja, ki ste v mesecu maju skrbeli za vse to, se lepo zahvaljujemo.