ŠMARNICE: V mesecu maju lepo povabljeni k šmarnicam. Šmarnice so zjutraj ob 8. uri za odrasle v kapeli. Šmarnice za otroke in mladino bodo zvečer ob 19.00 v župnijski cerkvi. Še posebej povabljeni k šmarnicam letošnji prvoobhajanci in birmanci.

 

BIBLIČNA SKUPINA:

V torek ob 20. uri, vabljeni na biblično skupino.

 

SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA

Prihodnjo nedeljo bomo v župniji obhajali slovesnost prvega svetega obhajila ob 10.15 uri. Lepo povabljeni vsi k sveti maši.

 

SVETA SPOVED ZA STARŠE PRVOOBHAJNCEV

Starši prvoobhajncev, lepo povabljeni k sveti spovedi. Priložnost za sveto spoved bo v četrtek, petek in soboto pol ure pred in med sveto mašo v župnijski cerkvi. Res lepo povabljeni.

 

PRIPRAVA CERKVE IN NJENE OKOLICE ZA SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA: Starši lepo naprošeni, da očistite cerkev in uredite okolico cerkve za slovesnost prvega svetega obhajila, v petek, ob 16. uri.

 

ZAČETEK DEVETDNEVNICE PRED SVETO BIRMO

V četrtek, 23. maja, pričnemo z devetdnevnico na čast Svetemu Duhu v pripravi na zakrament svete birme, ki bo v soboto 1. junija, ob 10. uri v župnijski cerkvi. Devetdnevnica bo vsak večer ob 19. uri v župnijski cerkvi. Lepo povabljeni birmanci, starši, botri, sorodniki in vsa župnija k duhovni pripravi na sveto birmo.

 

Društvo godbenikov Šmarje: »Z AVSENIKOM V TEDEN KULTURE«

Društvo godbenikov Šmarje pri Jelšah vabi danes ob 16.uri v zgornjo dvorano Kulturnega doma na koncert z gosti. Vstopnine ni, vljdno vabljeni.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ: V času od 1. do 5. julija bo v župniji potekal počitniški oratorij za predšolske in šolske otroke. Že sedaj lepo vabljeni.

 

S KARITASOM NA TRIGLAVSKA JEZERA

V času od 13. do 14. julija, povabljeni s Karitasom na sedmera triglavska jezera. Zagotovljeno je usposobljeno vodstvo. Okvirna cena je 45€ (ob prijavi se poravna 25€). Prijave zbira Marjana Skale iz Močl (031-423-244).

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE: V cerkvi se nadaljujejo dela. Prosimo za pomoč pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Bog vam povrni za vsak dar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VEROUČNIH PROSTOROV: V mesecu maju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Zastranja in Šmarja.