MOLITVENO SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČAJEV

V ponedeljek ob 20. uri, vabljeni člani ŽPS in ključarji na molitveno srečanje k Brankotu Vrbek na Rimsko cesto.

 

POSTNI ČAS: Z pepelnično sredo pričenjamo letošnji postni čas. Postni čas nas vabi, da odrinemo v svoji veri in duhovnosti bolj na globoko. Morda nekaj predlogov za letošnji postni čas: branje Svetega pisma ali kakšne druge literature z versko vsebino, odločitev za osebno, skupno ali družinsko molitev, odločitev za kakšno posebno dobro delo, odpoved kakšni razvadi ali slabi navadi, iti k sveti maši tudi med tednom, obisk Križevega pota, priprava na življenjsko spoved, sodelovanje in pomoč pri župnijski Karitas, obisk bolnih in ostarelih, sprava z osebo s katero smo v sporu, miloščina – dar za cerkev, župnijsko Karitas ali za kakšen drug dober namen. Vse to nas mora voditi k osebni veri v Jezusa Kristusa našega Odrešenika, s pomočjo katerega postajamo boljši ljudje.

 

VEROUK NA PUSTNI TOREK: V torek zaradi pusta ni verouka.

 

VEČER S SVETIM PISMOM: V sredo ob 19.30 uri, vabljeni na večer s Svetim pismom.

 

NAŠI RAJNI: Umrl je Karl Bezgovšek iz Šmarja. Pogreb bo danes ob 15. uri. Umrla je Tonika Došler iz Bobovega. Pogrebna sveta maša in pogreb bo v torek ob 16. uri. Umrla je Terezija Fir iz Grajskega Loga. Pogrebna sveta maša in pogreb bo v četrtek ob 15. uri. Spomnimo se naših rajnih v molitvi.

 

PEPELNICA: V sredo je pepelnica, strogi in zapovedan post. Lepo povabljeni k sveti maši ob 9. in 18. uri, ki bosta v kapeli. Med sveto mašo bo tudi obred pepeljenja, kot zunanje znamenje spokornosti.

 

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA: Vsak postni petek, pol ure pred večerno sveto mašo, vabljeni k molitvi križevega pota v kapelo.

 

KRIŽEV POT K SV. ROKU: Vsako postno nedeljo, ob 15. uri, vabljeni k molitvi križevega pota med kapelami k sv. Roku.

 

KONCERT SODOBNE KRŠČANSKE GLASBE V PODPORO OBNOVI ŽUPNIJSKE CERKVE: Skupina Lumen, ki jo sestavljajo Tomaž, Luka, Timen in Gašper pripravljajo koncert sodobne krščanske glasbe, z naslovom Zbudi se! Koncert bo v soboto, ob 19. uri v dvorani Kulturnega doma v Šmarju. Skupini Lumen se bo pridružil tudi Stična bend. Vstopnine ni, zbirali pa se bodo prostovoljni darovi za našo župnijsko cerkev. Res lepo povabljeni na ta lep in duhovno bogat večer.

 

MUZEJ BAROKA VABI:  Danes, v nedeljo, 3. marca, popoldne ob 17h na koncert zborov Glasbene šole Rogaška Slatina in vokalne skupine Cantabile. Vstop prost.

Vse ženske vabljene v četrtek, 7. marca, ob 18h, v muzej baroka na koncert Ženske ženskam, ki ga pripravlja Tjaša Cepuš z gosti. Vstopnice po 15 evrov lahko kupite v muzeju baroka.

 

ŽUPNIJSKO ROMANJE V TOSKANO: V času od četrtka 25. do sobote 27. aprila 2019, bomo poromali v Toskano. Romarska pot nas bo vodila v Sieno k sv. Katarini Sienski, v San Gimignano – Pisa in Firence.

 

ČIŠČENJE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu marcu čistijo cerkev sv. Roka, veroučne prostore in kapelo verniki iz Predela in Senovice.