POSTNI ČAS: Postni čas nas vabi, da odrinemo v svoji veri in duhovnosti bolj na globoko. Morda nekaj predlogov za letošnji postni čas: branje Svetega pisma ali kakšne druge literature z versko vsebino, odločitev za osebno, skupno ali družinsko molitev, odločitev za kakšno posebno dobro delo, odpoved kakšni razvadi ali slabi navadi, iti k sveti maši tudi med tednom, obisk Križevega pota, priprava na življenjsko spoved, sodelovanje in pomoč pri župnijski Karitas, obisk bolnih in ostarelih, sprava z osebo s katero smo v sporu, miloščina – dar za cerkev, župnijsko Karitas ali za kakšen drug dober namen. Vse to nas mora voditi k osebni veri v Jezusa Kristusa našega Odrešenika, s pomočjo katerega postajamo boljši ljudje.

 

PRAZNIK GOSPODOVEGA OZNANJENJA: V ponedeljek je praznik Gospodovega oznanjenja. Sveti maši bosta, ob 9. uri pri sv. Roku in ob 18. uri v kapeli. Lepo vabljeni.

 

SVETOPISEMSKI VEČER:  V torek, ob 19.30, vabljeni na večer s Svetim pismom.

 

DUHOVNA OBNOVA ŽUPNIJSKIH SODELAVCEV V ŠENTJURJU

V soboto bo od 9. do 12. ure, v Šentjurju, potekala postna duhovna obnova namenjena župnijskim sodelavcem naše dekanije (župnijski pastoralni svet, ključarji, župnijska Karitas, pevci, bralci božje besede, organisti in tudi ostali povabljeni). Duhovno obnovo bo vodil g. Martin Golob, župnik v Srednji vasi pri Bohinju, zadnje čase zelo znan snemalec blogov na internetu in v medijih. Zberemo se v stavbi pri cerkvi v Šentjurju. Možnost bo tudi za sveto spoved.

 

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA: Vsak postni petek, pol ure pred večerno sveto mašo, vabljeni k molitvi križevega pota v kapelo.

 

KRIŽEV POT K SV. ROKU: Vsako postno nedeljo, ob 15. uri, vabljeni k molitvi križevega pota med kapelami k sv. Roku. Danes bodo križev pot vodili mladi iz dekanij Šmarje in Rogatec.

POČITNIŠKI ORATORIJ:  V času od 1. do 5. julija bo v župniji potekal počitniški oratorij za predšolske in šolske otroke. Že sedaj lepo vabljeni.

 

PRESTAVITEV URE: Iz sobote na nedeljo bomo prestavili urine kazalce na poletni čas, za eno uro naprej.

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE: V cerkvi se nadaljujejo dela, trenutno se napeljuje talno gretje. Prosimo za pomoč pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Bog vam povrni za vsak dar.

 

ČIŠČENJE CERKEV IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu marcu čistijo župnijsko sv. Roka, veroučne prostore in kapelo verniki iz Predela in Senovice.