POSTNI ČAS

Postni čas nas vabi, da odrinemo v svoji veri in duhovnosti bolj na globoko. Morda nekaj predlogov za letošnji postni čas: branje Svetega pisma ali kakšne druge literature z versko vsebino, odločitev za osebno, skupno ali družinsko molitev, odločitev za kakšno posebno dobro delo, odpoved kakšni razvadi ali slabi navadi, iti k sveti maši tudi med tednom, obisk Križevega pota, priprava na življenjsko spoved, sodelovanje in pomoč pri župnijski Karitas, obisk bolnih in ostarelih, sprava z osebo s katero smo v sporu, miloščina – dar za cerkev, župnijsko Karitas ali za kakšen drug dober namen. Vse to nas mora voditi k osebni veri v Jezusa Kristusa, našega Odrešenika, s pomočjo katerega postajamo boljši ljudje.

 

PRAZNIK SV. JOŽEFA: V torek je praznik sv. Jožefa, Jezusovega rednika, glavarja svete družine in varuha vesoljne Cerkve. Sveti maši bosta ob 9. uri pri sv. Roku in ob 18. uri v kapeli.

 

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA: Vsak postni petek, pol ure pred večerno sveto mašo vabljeni k molitvi križevega pota v kapelo.

 

KRIŽEV POT K SV. ROKU: Vsako postno nedeljo, ob 15. uri, vabljeni k molitvi križevega pota med kapelami k sv. Roku.

 

SREČANJE ŽPS IN KLJUČARJEV: V četrtek po večerni sveti maši, vabljeni člani ŽPS in ključarji na srečanje v veroučne prostore pri župnišču.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ: V času od 1. do 5. julija bo v župniji potekal počitniški oratorij za predšolske in šolske otroke. Že sedaj lepo vabljeni.

 

ZAHVALA OB KONCERTU SODOBNE KRAŠČANSKE GLASBE ZA CERKEV: Iskrena hvala in Bog povrni vsem, ki ste pripravili koncert sodobne duhovne glasbe v Kulturnem domu. Hvala naši skupini Lumen in Stična bendu, hvala Kulturnemu domu, gospodu Bevcu za ozvočenje, gospe Jani za dekoracijo in vsem vam, ki ste prišli ter za vsak vaš dar. Zbrali smo 1023 eur. Bog povrni za vse.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE: V cerkvi se nadaljujejo dela, trenutno se napeljuje talno gretje, dokončuje se električna napeljava. Prosimo za pomoč pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Bog povrni za vsak dar.

 

ŽUPNIJSKI VINOGRAD

Hvala vsem, ki ste v tem tednu pomagali pri delih v župnijskem vinogradu.

 

ČIŠČENJE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu marcu čistijo cerkev sv. Roka, veroučne prostore in kapelo verniki iz Predela in Senovice.