POSTNI ČAS: Postni čas nas vabi, da odrinemo v svoji veri in duhovnosti bolj na globoko. Morda nekaj predlogov za letošnji postni čas: branje Svetega pisma ali kakšne druge literature z versko vsebino, odločitev za osebno, skupno ali družinsko molitev, odločitev za kakšno posebno dobro delo, odpoved kakšni razvadi ali slabi navadi, iti k sveti maši tudi med tednom, obisk Križevega posta, priprava na življenjsko spoved, sodelovanje in pomoč pri župnijski Karitas, obisk bolnih in ostarelih, sprav z osebo s katro smo v sporu miloščina – dar za cerkev, župnijsko Karitas ali za kakšen drug dober namen. Vse to nas mora voditi k osebni veri v Jezusa Kristusa našega Odrešenika, s pomočjo katerega postajamo boljši ljudje.

 

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA: Vsak postni petek, pol ure pred večerno sveto mašo, vabljeni k molitvi križevega pota v kapelo.

 

KRIŽEV POT K SV. ROKU: Vsako postno nedeljo, ob 15. uri, vabljeni k molitvi križevega pota med kapelami k sv. Roku.

 

ROMANJE V TOSKANO: V času četrtka 25. do sobote 27. aprila, povabljeni na romanje v Toskano. Romarska pot bo vodila v Sieno k sv. Katarini Sienski, v San Gimignano – Pisa in Firence.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ: V času od 1. do 5. julija bo v župniji potekal počitniški oratorij za predšolske in šolske otroke. Že sedaj lepo vabljeni.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE: V cerkvi se nadaljujejo dela, trenutno se napeljuje talno gretje. Prosimo za pomoč pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Preteklo nedeljo ste v ta namen darovali 1.663,60€. Bog vam povrni za vsak dar.

 

ČIŠČENJE CERKEV IN VEROUČNIH PROSTOROV: V mesecu marcu čistijo župnijsko sv. Roka, veroučne prostore in kapelo verniki iz Predela in Senovice.