ADVENTNA SVETA SPOVED

Danes, od 15.00 do 16.30 ure povabljeni k sveti spovedi v cerkev sv. Roka. Med tednom bo priložnost za sveto spovedi vsak večer pol ure pred večerno sveto mašo. Svete maše v tem tednu bodo ob 18. uri.

 

BOŽIČNA DEVETDNEVNICA

Vstopili smo v božično devetdnevico. Povabljeni vsak večer k sveti maši, ki bodo v tem tednu vse zvečer ob 18. uri. Še posebej povabljeni prvoobhajanci in ostali veroučenci, ki bodo pripravljali jaslice za Jezusa, za domov pa bodo dobili ovčko za svoje jaslice.

 

BIBLIČNA SKUPINA

V ponedeljek ob 19.30 uri, vabljeni na biblično skupino.

 

SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV

V torek, po večerni sveti maši, vabljeni člani ŽPS in ključarji na skupno srečanje v veroučne prostore pri župnišču.

 

KOLEDAR ZA ŽUPNIJSKO CERKEV

V adventnem času je na voljo poseben koledar, za prihodnje leto, ob obnovi naše župnijske cerkve. Na njem so župnijske cerkve naše dekanije. Koledar bo ponujen vsem, dar, ki ga boste namenili ob tem pa bo namenjen za obnov župnijske cerkve. Bog povrni, da tudi na ta način pomagate pri zbiranju sredstev za župnijsko cerkev.

 

MARIJANSKI KOLEDAR, LISTNI KOLEDAR IN PRATIKA

Na voljo so Marijanski koledar, Pratika in listni koledar.

 

VERSKI TISK V LETU 2019

Lepo in prav je, da ima vsaka družina v naši župniji naročen tudi kakšen verski tisk. Toplo priporočam in spodbujam branje verske literature. Verski tisk v Sloveniji je kakovosten in zelo pester, tako, da se da za vsak okus nekaj najti. Zato vabim k obnovitvi naročnine, prav tako pa vabim tudi nove naročnike.

Celoletne naročnine za verski tisk znašajo:

DRUŽINA: 104€; OGNJIŠČE: 33,50€; MISIJONSKA OBZORJA: 10€

PRIJATELJ: 11€

 

LUČ MIRU IZ BETLEHEMA

Prihodnjo nedeljo bodo skavti iz Šentjurja med nas prinesli plamen luči, ki je bil prižgan v votlini Jezusovega rojstva v Betlehemu. Ta plamen boste lahko v posebnih lučkah odnesli domov.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu decembru skrbijo za cerkev pri sv. Roku, kapelo in veroučne prostore verniki iz Globokega in Zadrž.