ADVENT: Z adventom se pripravljamo na prznik Jezusovega rojstva. Povabljeni, da se v molitvi, obisku svete maše, z dobrimi deli, s sveto spovedjo in še čim odpravimo skupaj skozi advent do božiča.

 

ADVENTNA SVETA SPOVED: V nedejo od 15.00 do 16.30 ure bo možno opraviti advento sveto spoved v cerkvi sv. Roka. Lepo povabljeni k sveti spovedi.

 

NAŠI RAJNI: Umrla je Tončka Lubej iz Bobovega. Pogrebna sveta maša in pogreb bo v torek ob 15. uri. Spomnimo se rajne v molitvi.

 

OBISK BOLNIKOV OB PRAZNIKIH V BOLNIŠNICI CELJE

Če imate morda svoje sorodnike v tem predprazničnem času ali med pazniki v bolnišni Celje in bi želeli prejti zakrament svete spovedi, svetega obhajila, morda bolniškega maziljenja, pokličite bolniškega duhovnika g. Vladota Bizant in bo z veseljem obiskal vašega sorodnika v bolnišnici (041 282 908).

 

KOLEDAR ZA ŽUPNIJSKO CERKEV

V adventnem času bo na voljo poseben koledar, za prihodnje leto, ob obnovi naše župnijske cerkve. Na njem so župnijske cerkve naše dekanije. Koledar bo ponujen vsem, dar, ki ga boste namenili ob tem pa bo namenjen za obnovo župnijske cerkve. Bog povrni, da tudi na ta način pomagate pri zbiranju sredstev za župnijsko cerkev.

 

MARIJANSKI KOLEDAR, LISTNI KOLEDAR IN PRATIKA

Na voljo so Marijanski koledar, Pratika in listni koledar.

 

VERSKI TISK V LETU 2019

Lepo in prav je, da ima vsaka družina v naši župniji naročen tudi kakšen verski tisk. Toplo priporočam in spodbujam branje verske literature. Verski tisk v Sloveniji je kakovosten in zelo pester, tako, da se da za vsak okus nekaj najti. Zato vabim k obnovitvi naročnine, prav tako pa vabim tudi nove naročnike.

Celoletne naročnine za verski tisk znašajo:

DRUŽINA: 104€

OGNJIŠČE: 33,50€

MISIJONSKA OBZORJA: 10€

PRIJATELJ: 11€

 

KARITASOVA NEDELJA

Preteklo nedeljo je bila nedelja Karitas. Ob tej priložnosti smo za delovanje Karitas zbrali 1.377,20€. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

ČIŠČENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN NJENE OKOLICE

V soboto od 9. ure dalje, lepo naprošeni k čiščenju notranjosti cerkve in njene okolice. Čeprav še dela niso zaključena in je potrebno še kar precej postoriti, bomo vendar za božične praznike že imeli bogoslužje v župnijski cerkvi. S seboj prosim prinesite grablje, lopate, metle, samokolnice, sesalce, krpe in čistila za okna. Nekaj bo dela tudi na odrih, da bom očistili okna, kakšen traktor s prikolico. Lepo naprošeni za pomoč.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu decembru skrbijo za cerkev pri sv. Roku, kapelo in veroučne prostore verniki iz Globokega in Zadrž.