ADVENT: Z današnjo adventno nedeljo vstopamo v novo cerkveno leto in bogoslužno leto. Z adventom se pripravljamo na praznik Jezusovega rojstva. Povabljeni, da se v molitvi, obisku svete maše, dobrimi deli, s sveto spovedjo in še čim odpravimo skupaj skozi advent do božiča.

 

NAŠI RAJNI: Umrla je Ivana Pavšek iz Šmarja. Pogrebna sveta maša in pogreb bo danes, v nedeljo, ob 15. uri. Spomnimo se rajne v moltivi.

 

ADVENTNI KOLEDAR: Otroci so pri verouku dobili adventni koledar, ki jih bo vodil skozi ves advent do svetega večera. Povabljeni, da skozi advent zbirajo darove za svoje vrstnike, ki živijo v pomanjkanju. Zbrane darove pa bodo na koncu položili k cerkvenim jaslicam.

 

ADVENTNI VENČKI ZA POMOČ LJUDEM V STISKI: Župnijska Karitas je tudi letos pripravila adventne venčke za vas in vaš dom. S tem, ko vzamete adventni venček pri župnijski Karitas s svojim darom zelo pomagate, da lahko pred božičem ljudem v stiski omogočimo boljši paket hrane. Zato res povabljeni, da z darom za adventni venček pomagate osrečiti ljudi v stiski za božič.  Hvala za vašo dobroto in pomoč.

 

PRVI PETEK: Petek je prvi v mesecu. Povabljeni k sveti maši ob 9. in 18. uri. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

 

MOLITVENO SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV

Jutri, v ponedeljek, ob 19.30 uri, vabljeni člani ŽPS in ključarji na molitveno sečanje k Tinetu Stoklas v Dvor.

 

PRAZNIK MARIJINEGA BREZMADEŽNEGA SPOČETJA

V soboto je praznik Marijinega brezmadežnega spočetja. Sveti maši bosta ob 9. uri pri sv. Roku in ob 18. uri v kapeli. Lepo povabljeni k prazničnemu bogoslužju.

 

GOD SV. AMBROŽA ZAVETNIKA ČEBELARJEV

V petek je god sv. Ambroža, zavetnika čebelarjev. Ob tej priložnosti bomo prihodnjo nedeljo pri sv. maši ob 10.30 pri sv. Roku imeli čebelarsko sveto mašo, pri kateri bodo sodelovali čebelarji. Lepo povabljeni.

 

KOLEDAR ZA ŽUPNIJSKO CERKEV

V adventnem času bo na voljo poseben koledar, za prihodnje leto, ob obnovi naše župnijske cerkve. Na njem so župnijske cerkve naše dekanije. Koledar bo ponujen vsem, dar, ki ga boste namenili ob tem pa bo namenjen za obnovo župnijske cerkve. Bog povrni, da tudi na ta način pomagate pri zbiranju sredstev za župnijsko cerkev.

 

MARIJANSKI KOLEDAR, LISTNI KOLEDAR IN PRATIKA

Na voljo so Marijanski koledar, Pratika in listni koledar.

 

VERSKI TISK V LETU 2019

Lepo in prav je, da ima vsaka družina v naši župniji naročen tudi kakšen verski tisk. Toplo priporočam in spodbujam branje verske literature. Verski tisk v Sloveniji je kakovosten in zelo pester, tako, da se da za vsak okus nekaj najti. Zato vabim k obnovitvi naročnine, prav tako pa vabim tudi nove naročnike.

Celoletne naročnine za verski tisk znašajo:

DRUŽINA: 104€ –  OGNJIŠČE: 33,50€

MISIJONSKA OBZORJA: 10€ – PRIJATELJ: 11€

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV: V mesecu decembru skrbijo za cerkev pri sv. Roku, kapelo in veroučne prostore verniki iz Globokega in Zadrž.