ADVENT

Prihodnja nedelja je adventna nedelja. Z njo vstopamo v novo cerkveno leto in bogoslužno leto. Z adventom se pripravljamo na praznik Jezusovega rojstva. Povabljeni, da se v molitvi, obisku svete maše, dobrimi deli in še čim odpravimo skupaj skozi advent do božiča.

 

ADVENTNI KOLEDAR

Otroci bodo pri verouku dobili adventni koledar, ki jih bo vodil skozi ves advent do svetega večera. Povabljeni, da se veroučenci pridružite tisočem otrok, ki bodo skozi advent zbirali darove za svoje vrstnike, ki živijo v pomanjkanju osnovnih življenjskih dobrin. Zbrane darove pa bodo na koncu položili k cerkvenim jaslicam.

 

ADVENTNI VENČKI ZA POMOČ LJUDEM V STISKI

Župnijska Karitas bo tudi letos pripravila adventne venčke za vas in vaš dom. S tem, ko vzamete adventni venček pri župnijski Karitas s svojim darom zelo pomagate in pripomorete, da lahko pred božičem ljudem v stiski omogočimo boljši paket hrane. Zato res povabljeni, da z darom za adventni venček pomagate osrečiti ljudi v stiski za božič. Povabljeni tudi k pomoči pri izdelavi adventnih venčkov v četrtek in petek v župnijski kleti ob 18. uri. Vsaka pomoč prav pride. Blagoslovljene adventne venčke boste lahko vzeli pri vsaki sveti maši. Hvala za vašo dobroto in pomoč.

 

OBISK SV. MIKLAVŽA

Bliža se praznik sv. Miklavža. Sv. Miklavž bo otroke obiskal v nedeljo, 2. decembra, pri sveti maši ob 10.30 pri sv. Roku. Vsak otrok bo od sv. Miklavža dobil majhno darilo. Lepo povabljeni.

 

ZAHVALNA NEDELJA PRI SV. BARBARI

Prihodnjo nedeljo bomo pri sv. Barbari ob 11.30 obhajali zahvalno in Barbarino nedeljo. Lepo povabljeni.

 

KOLEDAR ZA ŽUPNIJSKO CERKEV

V adventnem času bo na voljo poseben koledar, za prihodnje leto, ob obnovi naše župnijske cerkve. Na njem so župnijske cerkve naše dekanije. Koledar bo ponujen vsem, dar, ki ga boste namenili ob tem pa bo namenjen za obnovo župnijske cerkve. Bog povrni, da tudi na ta način pomagate pri zbiranju sredstev za župnijsko cerkev.

 

TEDEN KARITAS

Z današnjo nedeljo vstopamo v teden Karitas. V sredo je na Ponikvi srečanje vseh sodelavcev slovenske Karitas. Ob 12. uri je sveta maša. Zvečer bo v dvorani Golovec v Celju tradicionalni dobrodelni koncert Klic dobrote, povabljeni, da sodelujemo z darovi. Prihodnja nedelja je nedelja Karitas, vaš dar pri sveti maši bo namenjen za delovanje Karitas.

 

MARIJANSKI KOLEDAR, LISTNI KOLEDAR IN PRATIKA

Na voljo so Marijanski koledar, Pratika in listni koledar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu decembru skrbijo za cerkev pri sv. Roku, kapelo in veroučne prostore verniki iz Globokega in Zadrž.

Vernikom iz Sotenskega in Vodenovega, ki ste v mesecu novembru skrbijo za vse to se lepo zahvaljujemo.