OKTOBER – MESEC ROŽNEGA VENCA

Mesec oktober nas še posebej vabi k molitvi rožnega venca. Povabljeni k molitvi rožnega venca vsak dan pred sveto mašo, povabljeni smo tudi, da molimo doma.

 

VSI SVETI: V četrtek je zapovedan praznik Vsi sveti. Zato lepo vabljeni k prazničnemu bogoslužju. Popoldne ob 15. uri bo v kapeli molitev po namenu spominov, zatem pa blagoslov grobov. Zvečer ob 18. uri lepo vabljeni k molitvi rožnega venca za naše rajne v veroučne prostore pri župnišču.

 

VERNE DUŠE

V petek je spomin vseh vernih duš. Sveta maša ob 9. uri bo pri sv. Roku. Večerna ob 18. uri pa v kapeli. Vabljeni k sveti maši in molitvi za rajne. Ta dan ne bo obiska bolnikov na domu, ampak prihodnji petek.

 

MOLITVENI SPOMINI ZA RAJNE: Pred nami je praznik Vseh svetih in vernih duš, ko se še posebej spominjamo naših rajnih. Molitvene spomine za svoje drage rajne lahko napišete na poseben listič. Dar, ki ga boste namenili ob tem bo namenjen za župnijsko cerkev.

 

MANJŠA SVEČA, ZA SOČLOVEKA SREČA

Ob prazniku Vseh svetih in dnevu spomina na umrle vas vabimo, da namesto množice sveč in rož, prižgete svečko manj, prihranjen denar pa namenite ljudem v stiski. Z darom za posebne sveče Karitas, ki so bele, s tremi različnimi motivi, izdelane iz reciklirane plastike in v celoti narejene v Sloveniji, skrbite za okolje, darujete za dobrodelne namene in ohranjate spomin na vaše rajne. Minljive sveče in cvetje naj zamenja naš dar za ljudi, ki so potrebni pomoči. Priporočen dar za svečo Karitas, ki jo najdete na stranskem oltarju, je 1,50 EUR.

 

ZAHVALNA NEDELJA PRI SV. TOMAŽU: V nedeljo bomo pri sv. Tomažu, ob 11.30 obhajali zahvalno nedeljo. Lepo povabljeni.

 

OBHAJANJE ZAHVALNIH NEDELJ Z DAROM HRANE

Obhajanje zahvalnih nedelj je priložnost za zahvalo in hvaležnost, za vse prejete darove in milosti, uspeh pri delu, v šoli, študiju, zdravju pri družini in živini. Žal pa je med nami vse več ljudi, ki trpijo pomanjkanje osnovne življenjske dobrine, to je hrane. Karitas skuša pomagati in dati toliko kolikor ima. Zato vas vabimo in naprošamo k sodelovanju: »MOJ DAR ZAHVALNE NEDELJE«. V času maš ob zahvalnih nedeljah darujem hrano za ljudi v stiski (to so osnovna živila moka, sladkor, olje, krompir, testenine, mleko, riž, vložena zelenjava, …). Darove boste lahko prinesli v cerkev in jih položil k oltarju. Lahko pa jih prinesete tudi direktno na Karitas. Župnijska Karitas bo vse te darove pripravila in jih razdelila potrebnim za ozimnico. Hvala za Vaš dar.

 

PRVA NEDELJA

Nedelja je prva v mesecu. Dar, ki ga boste namenili pri maši bo za obnovo župnijske cerkve. Bog povrni za vsak vaš dar in pomoč.

 

MISIJONSKA NEDELJA

Preteklo nedeljo ste za misijone darovali 982,90€. Bog povrni za vaš dar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu novembru skrbijo za cerkev pri sv. Roku, kapelo in veroučne prostore verniki iz Sotenskega in Vodenovega.

Vernikom iz Prelog, Bobovega, Male Pristave, ki ste v mesecu oktobru skrbeli vse to, se lepo zahvaljujemo.