UPRAVITELJ CELJSKE ŠKOFIJE, GOSPOD ROK METLIČAR

Zbor svetovalcev Škofije Celje je za škofijskega upravitelja izvolil gospoda Roka Metličarja, nadžupnika v Laškem, dekana Dekanije Laško in predsednika Škofijske Karitas Celje.

Zbor svetovalcev celjske škofije je po seznanitvi, da je papež Frančišek sprejel odpoved službi škofa msgr. dr. Stanislava Lipovška in da je s tem škofovski sedež v Celju izpraznjen, izvolil škofijskega upravitelja, ki bo do imenovanja novega celjskega škofa vodil škofijo.

Rok Metličar se je rodil v Celju 17. avgusta 1961, doma pa je iz župnije Šmarje pri Jelšah. V duhovnika je bil posvečen 29. junija 1988 v Mariboru. Kaplansko službo je opravljal v Brežicah in Slovenskih Konjicah, nato je postal župnik župnije Sladka Gora z znano baročno romarsko cerkvijo, kjer je ostal do leta 2009, ko je prevzel vodenje nadžupnije Laško in za nekaj let tudi soupravo sosednjih župnij Sv. Marjete pri Rimskih Toplicah in Sv. Miklavža nad Laškim.

Od leta 1999 je duhovni voditelj župnijskih gospodinj na področju mariborske metropolije, od leta 2007, ko je bila ustanovljena Škofijska Karitas Celje, pa je njen predsednik in s svojo prizadevnostjo, čutom za sočloveka in ustvarjanjem mreže prostovoljcev, njihovim stalnim izoblikovanjem – duhovnim in človeškim – uspešno skrbi, da Škofijska Karitas Celje odgovarja na duhovne in materialne potrebe in stiske ljudi z območja celjske škofije. Od leta 2011 je dekan Dekanije Laško, od leta 2006 pa tudi član Zbora svetovalcev in Duhovniškega sveta Škofije Celje. Našemu rojaku gospodu Roku želimo pri njegovem delu obilo božjega blagoslova, milosti Svetega Duha in varstva Božje Matere Marije.

 

OTROŠKI CERKVENI PEVSKI ZBOR: Otroški cerkveni pevski zbor je zopet pričel z vajami in petjem pri sveti maši. Otroci lepo povabljeni k petju. Vaje so vsako nedeljo ob 9.30 uri v cerkveni hiši pri sv. Roku.

 

DUHOVNE VAJE ZA VEROUČENCE 8. RAZREDA

Veroučeni 8. razreda, vstopajo v dve letno pripravo na zakrament svete birme. K tej pripravi spadajo tudi duhovne vaje. Za prvo skupino veroučencev 8. razreda so bile duhovne vaje ta petek in soboto na Sladki Gori. Za vse preostale osmošolce pa so duhovne vaje v petek 5. in soboto 6. oktobra, s pričetkom ob 18. uri, na Sladki Gori.

 

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV

Vsi, ki v tem letu praznujete obletnico poroke, povabljeni prihodnjo nedeljo ob 15. uri k zahvalni maši k sv. Roku. Vabljeni ste vsi zakonci, ki ste se poročili tukaj ali kje drugje in v tem letu slavite 5, 10, 15, 20, 25, …, 50, 55, 60 let ali morda celo več let poroke. Prav je, da se tudi Bogu zahvalimo za leta skupnega zakonskega življenja. Zato že sedaj povabljeni na to slavje. Jubilanti, ki ste vpisani v poročno knjigo naše župnije ste dobili domov posebno vabilo. Tisti, ki ste bili poročeni v drugi župniji, pa prosim sprejmite to vabilo in se čim prej prijavite.

 

NAŠI RAJNI: Umrla je Alojzija Rajniš iz Kamenika. Pogreb pokojne bo v torek ob 16.uri. Spomnimo se nje in sveh pokojnih v molitvi.

 

KONCERT V MUZEJU BAROKA

Lepo povabljeni na koncert Pesem slovenski duši  v izvedbi VS Cantabile iz Rogaške Slatine v sklopu priprav na tekmovanje v Španiji, ki bo v petek 28. Septembra ob 19 uri. Vstopnine ni.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Obnova cerkve poteka naprej. Trenutno se izvajajo notranji ometi. Naprošeni, da s prostovoljnimi darovi pomagate pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Hvala vsem, ki ste že pomagali in vsem, ki še boste.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V mesecu septembru skrbijo za cerkev pri sv. Roku in kapelo v veroučni učilnici verniki iz Gaja in Korpul.