SVETA MAŠA PRI SV. ROKU: V ponedeljek, 13. avgusta bo pri sv. Roku ob 19. uri sveta maša za pokojnim Pepekom Oračem. V kapeli ta dan ne bo sv. maše.

 

ROMARSKA SHODA NA SLADKI GORI, 12. IN 13. AVGUST

Povabljeni danes zvečer, 12. avgusta, ob 20. uri, na romarski shod na Sladko Goro. Po sveti maši bo tako imenovani vrtec s procesijo z lučkami, ki ga zaključimo v župnijskem vrtu. V ponedeljek, 13. avgusta, bo ob 10. uri romarska sv. maša. Ob koncu svete maše bo blagoslov zelišč in sveč ter družabno druženje pred cerkvijo.

 

ROMARSKI SHOD NA TINSKEM, 14. avgust

V torek, 14. avgusta, ob 19. uri, vabljeni na romarski shod na Tinsko.

 

VNEBOVZETJE DEVICE MARIJE – PRAZNIK NAŠE ŽUPNIJE, 15. 8.

V sredo, 15. avgusta, je zapovedan praznik Marijinega vnebovzetja. Za našo župnijo je to še prav poseben praznik. Tudi letos bo praznovanje drugačno kot običajno saj je župnijska cerkve v obnovi. Kljub temu vabljeni vsi k prazničnemu bogoslužju. Svete maše bodo ob 7. v Kulturnem domu, 9., in slovesna ob 10.30. uri pri sv. Roku. Med svetimi mašami bomo obnovili posvetitev slovenskega naroda Božji Materi Mariji.

Da se bomo lahko po slovesni sv. maši malo poveselili pred cerkvijo pri sv. Roku, vas lepo naprošam za dobrote kruha in peciva. Prinesite jih kar s seboj. Hvala.

 

PRAZNOVANJE GODU SV. ROKA, 15. in 16. avgust

V četrtek, 16. avgusta je god sv. Roka. Praznovanje njemu v čast bomo pričeli že v sredo 15. avgusta ob 17. uri, ko bo prvi romarski shod, slovesno mašo bo daroval letošnji zlatomašnik in nekdanji tukajšnji kaplan gospod Stanko Gajšek. Skupaj z njim se bomo zahvalili za 50 let duhovništva. Po maši bodo pete litanije in blagoslov z Najsvetejšim. Na sam praznik v četrtek, bodo svete maše ob 7., 8., 9., 10. in ob 18. uri pri sv. Roku. Sv. maša pri 4. kapeli bo ob 8. uri. Osrednja romarska sveta maša bo ob 10. uri, ki jo bo vodil ljubljanski pomožni škof dr.  Franc Šuštar. Lepo vabljeni k prazničnemu bogoslužju k sv. Roku.

Vabim vas, da poživimo romarski duh, naj čim več avtomobilov ostane v dolini. Bo pa v času zapore na voljo brezplačen prevoz s kombijem za tiste, ki ne morejo peš. Kombi bo stal med župniščem in šmarskim hramom. Tiste pa, ki se boste vseeno peljali, pa prosim upoštevajte navodila redarjev in zapore ceste. Lepo prosim, da skupaj skrbimo tudi za primerno vzdušje, še posebej zunaj cerkve v času ko potekajo svete maše in tudi po končanih svetih mašah.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE SV. ROKA: V torek ob 9. uri, naprošeni, da očistimo in okrasimo cerkev sv. Roka za praznične dni.

 

NAŠI RAJNI: Umrl je Gorazd Lipnik iz Orehka. Pogrebna sveta maš in pogreb bo v torek 14. avgusta, ob 16. uri. Spomnimo se rajnega v molitvi.

 

BLAGOSLOV PŠENICE PRI SV. ROKU, 19. avgust

V nedeljo  po prazniku sv. Roka je običaj, da blagoslovimo pšenico. Sveta maša z blagoslovom pšenice bo v nedeljo 19. avgusta ob 9. uri.

 

ROKOVO POLETJE 2018: Atrij Muzeja baroka vabi v petek, 17. 8., ob 20h na koncert džezovskih in slovenskih popevk – Mlade oči, nastopajo Špela Došler – vokal, Edi Došler – klavir, Luka Turk – kitara. Vabljeni! Vstopnina: 5€, otroci do 12. leta brezplačno.

 

DAR ZA OBNOVO ŽUPNIJSKE CERKVE: Ob prazniku naše farne cerkve in romarskih shodih pri sv. Roku, bo pri vseh svetih mašah vaš dar namenjen za obnovo župnijske cerkve. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Na prvo nedeljo v avgustu ste za obnovo cerkve darovali 1.321,10€. Do sedaj smo zbrali 539.000,00€. Hvala vsem, ki ste že pomagali in vsem, ki še boste.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: V mesecu avgustu skrbijo za cerkev pri sv. Roku in kapelo v veroučni učilnici verniki iz Stranja in Belega.