MOLITEV ZA NOVE DUHOVNE POKLICE DEKANIJE ŠMARJE V CELJU

Danes ob 15. uri, vabljeni k molitveni uri in sveti maši za duhovne poklice v Marijino cerkev v Celje, ko bomo v okviru naše dekanije vodili molitev in sveto mašo, res lepo povabljeni.

 

KRIŠTOFOVA NEDELJA IN BLAGOSLOV PREVOZNIH SREDSTEV

V nedeljo, 22. julija, bomo obhajali Krištofovo nedeljo. Pri vseh mašah bomo blagoslovili prevozna sredstva in šoferje. V zahvalo za srečno prevožene kilometre in s prošnjo za Božje varstvo na vseh poteh, ki so pred nami, vas vabimo, da sodelujete v akciji MIVA in s svojim nesebičnim darom podprete nakup vozil, s katerimi misijonarji v misijonskih deželah tretjega sveta ljudem rešujejo življenja, jih izobražujejo in jim prinašajo Kristusa. Bog vam obilno poplačaj za vsak dar!

 

ROMANJE V MEĐUGORJE: V času od ponedeljka 17. do četrtka 20. septembra bomo poromali v Međugorje. Že sedaj prosimo za prijavo.

 

ZLATA MAŠA V KOSTRIVNICI: V nedeljo, 22. julija, bo ob 10. uri v Kostrivnici slovesnost zlate maše g. Stankota Gajška in nadškofa Antona Stresa.

 

DUHOVNE VAJE ZA BODOČE DEVETOŠOLCE IN BIRMANCE NA SLADKI GORI: Bodoči devetošolci in birmanci bodo v času počitnic opravili duhovne vaje. Prva skupina ima duhovne vaje od četrtka 19. julija od 18. ure do sobote 21. julija do 14. ure, ko zaključimo s sveto mašo, na Sladki Gori. Veroučenci vedo kateri so se prijavili v ta termin duhovnih vaj.

 

MEDNARODNI MOLITVENI FESTIVAL MLADIH V MEĐUGORJU

Od 1. do 6. avgusta, bo v Međugorju mednarodni molitveni festival mladih. Mladi povabljeni. Prijave zbira Andreja Pezdevšek (041 274 021).

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Dela v cerkvi so v tem tednu bolj intenzivno stekla. Zaključuje se električna napeljava. Podrl se je osrednji gradbeni oder v cerkvi. Sedaj nadaljujemo z ometi, betonskimi podstavki za prezbiterij in oltarje ter drugimi deli.

Naprošeni, da s prostovoljnimi darovi pomagate pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Na prvo nedeljo v tem mesecu ste za obnovo darovali 1.432,00€. Do sedaj smo zbrali 535.000,00€. Hvala vsem, ki ste že pomagali in vsem, ki še boste.

 

DAR ZA SVETO MAŠO

Po sklepu Slovenske škofovske konference je dar za sveto mašo od slej 20€.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE SV. ROKA, KAPELE IN VEROUČNIH PROSTOROV: V mesecu juniju skrbijo za cerkev sv. Roka, kapelo in veroučne prostore verniki iz  Dvora.