SKLEP VEROUČNEGA LETA

V tednu, ki je pred nami zaključujemo letošnje veroučno leto. Otroci bodo pri verouku dobili spričevala. Ne pozabimo na nedeljsko sveto mašo in molitev.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE

V času od 2. do 6. julija bo v župniji potekal počitniški oratorij za otroke. Otroci so pri verouku dobili prijavnice. Prosimo za čimprejšnjo prijavo.

 

ROMANJE NA BREZJE Z ŽUPNIJSKO KARITAS

V soboto 16. junija, vabljeni na romanje k Mariji Pomagaj na Brezje z župnijsko Karitas. Letos bo že 50-to vseslovensko srečanje starejših, bolnih in ostarelih. Odhod avtobus izza Kulturnega doma ob 7. uri zjutraj. Čim prej se prijavite.

 

MOLITVENO SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV

V ponedeljek ob 20. uri, vabljeni člani ŽPS in ključarji na molitveno srečanje  k Jankotu Čakšu v Krčevine.

 

KONCERT V MUZEJU BAROKA

Pevska skupina Zveneče jelše Univerze za tretje življensko obdobje pri Knjižnici Šmarje pri Jelšah vabi v petek, 8. junija, ob 19.30 uri v muzej Baroka na koncert ljudskih pesmi. Vstop je prost.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Nadaljujemo obnovo župnijske cerkve. Streha je dokončana. Strop glavne ladje in stranskih kapel je saniran in freske glavne ladje so obnovljene. V prihodnjih dveh mesecih se bo napeljala nova elektrika, ometi kjer je bil odstranjen omet, talno gretje, estrih in obdelava kora.  Naprošeni, da s prostovoljnimi darovi pomagate pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Hvala vsem, ki ste že pomagali in vsem, ki še boste.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE SV. ROKA, KAPELE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu juniju skrbijo za cerkev sv. Roka, kapelo in veroučne prostore verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.