POČITNIŠKI ORATORIJ: Jutri, v ponedeljek 2. julija, začnemo letošnji počitniški oratorij. Ob 9. uri se vsi zberemo pri veroučnih prostorih pri župnišču.

 

ZLATA MAŠA CELJSKEGA ŠKOFA DR. STANISLAVA LIPOVŠKA

Danes ob 16. uri, lepo vabljeni na zlato mašo našega škofa dr. Stanislava Lipovška v celjsko stolnico.

 

PRVI PETEK V MESECU: Petek je prvi v mesecu, 6. julij. Vabljeni k sveti maši ob 9. in 19. uri. Obisk bolnikov na domu bo drugi petek v mesecu.

 

PRVA SOBOTA: Na prvo soboto, 7. julij, po večerni sveti maši povabljeni k tihi molitvi pred Najsvetejše.

 

ROKOVO POLETJE 2018 – KONCERTA PRI SV. ROKU

Nocoj vabljeni na koncert zakoncev – sopranistke Andreje Zakonjšek Krt in Primoža Krta. Rdeča nit koncerta bodo Marijine pesmi.

V petek, 6. julija, pa vabljeni na koncert godalnega kvarteta s solistom klarinetistom Jurijem Hladnikom. Vstopnina je 5 evrov, otroci do 12. leta pa imajo prost vstop. Vljudno vabljeni!

 

ŠMARJETNA NEDELJA NA SLADKI GORI

V nedeljo, 15. julija bomo na Sladki gori ob 10. uri, obhajali Šmarjetno nedeljo.

 

MOLITEV ZA DUHOVNE POKLICE DEKANIJE ŠMARJE V CELJU

V nedeljo, 15. julija ob 15. uri, vabljeni k molitveni uri in sveti maši za duhovne poklice v Marijino cerkev v Celje, ko bomo v okviru naše dekanije vodili molitev in sveto mašo, res lepo povabljeni.

 

MOLITVENO SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV

V ponedeljek ob 20. uri, vabljeni člani ŽPS in ključarji na molitveno srečanje  k Jožetu in Zaliki Kovačič na Brecljevo.

 

ROMANJE V MEĐUGORJE: V času od ponedeljka 17. do četrtka 20. septembra bomo poromali v Međugorje. Že sedaj prosimo za prijavo.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem času mineva eno leto od kar smo pričeli z obnovo župnijske cerkve. Že takrat smo vedeli da bodo dela zelo obsežna in zahtevna, tako po izvedbeni kot po finančni plati. Obnovitvena dela so bila planirana  2 – 3 leta. Dela so stekla, Vaš odziv je bil odličen in do danes smo opravili groba gradbena dela. V tem trenutku smo v zaključni fazi nove napeljave elektrike in priključkov v  cerkvi. Malo so dela zastala zaradi poplave v cerkvi, saj je bilo v cerkvi 20 cm vode. To pomeni, da bomo mogli obnovljeno cerkev tudi zunaj zaščiti, da preprečimo tako velik vdor vode v cerkev. V mesecu juliju se bodo izvajala dela na ometih, montirala okna in obdeloval kor. Pri tako velikih posegih pač ne moreš prehitevat ne po levi ne po desni. Ko bo cerkev  pripravljena bomo pa tudi sv. maše prestavili v cerkev. Kar tako na horuk in silo ni modro. Naprošeni, da s prostovoljnimi darovi pomagate pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Hvala vsem, ki ste že pomagali in vsem, ki še boste.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE SV. ROKA, KAPELE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu juliju skrbijo za cerkev sv. Roka, kapelo in veroučne prostore verniki iz  Dvora. Vernikom iz Koretnega, Konuškega in Šerovega, ki ste v mesecu juniju skrbeli za vse to se lepo zahvaljujemo.

 

  1. NEDELJA MED LETOM Evangelij: Kristusa rojaki niso sprejeli Mr 6,1‑6

1Tisti čas je Jezus prišel v svoj domači kraj. Spremljali so ga njegovi učenci. 2Ko je prišla sobota, je začel učiti v shodnici. Mnogi, ki so ga poslušali, so začudeni govorili: »Od kod njemu to? Kakšna je ta modrost, ki mu je dana? In kakšna mogočna dela se godijo po njegovih rokah! 3Ali ni to tisti tesar, sin Marije in brat Jakoba, Jozéja, Juda in Simona? Mar njegove sestre niso tu, pri nas?« In spotikali so se nad njim. 4Jezus pa jim je govóril: »Prerok ni brez časti, razen v domačem kraju, pri svojih sorodnikih in v svoji hiši.« 5In ni mogel tam storiti nobenega mogočnega dela, samo na nekaj bolnikov je polóžil roke in jih ozdravil. 6In čudil se je njihovi neveri.