MOLITEV OB CELODNEVNEM ČEŠČENJU NAJSVETEJŠEGA ZAKRAMENTA V KAPELI

V ponedeljek in torek sta za našo župnijo molitvena dneva, ko bomo v imenu cele škofije častili Najsvetejši zakrament. Pred Jezusa, ki živi v podobi kruha med nami, bomo prinašali molitev za vso našo škofijo, za vso Cerkev na slovenskem, za nove duhovne poklice, za našo državo, slovenski narod, našo župnijo, za družine, mlade in posameznike. Molitev je najmočnejše »orožje« v boju zoper vse hudo in slabo. V molitvi nagovarjamo Boga, se z njim pogovarjamo in izročamo sami sebe. Zato vsi lepo vabljeni k skupni pa tudi osebni molitvi pred izpostavljeno Najsvetejše.

V ponedeljek bo sveta maša ob 8. uri zjutraj, po maši bo izpostavljeno Najsvetejše in molitev, ob 11. uri bo sveta maša. V kapeli bo Najsvetejše izpostavljeno zopet ob 17. uri vse do 19. ure, ko bo sveta maša.

V torek bo sveta maša ob 8. uri zjutraj, po maši bo izpostavljeno Najsvetejše in molitev, ob 11. uri bo sveta maša. Ob 15. uri bo Najsvetejše izpostavljeno v kapeli v Domu starejših v Šmarju, ob 16. uri pa bo sveta maša. V kapeli bo Najsvetejše izpostavljeno ob 17. uri. Ob 19. uri pa bo sveta maša ob zaključku celodnevnega češčenja. Vzemimo si vsaj malo časa za molitev.

 

PRAZNIK APOSTOLOV PETRA IN PAVLA

V petek je praznik apostolov sv. Petra in Pavla. Sveti maši bosta ob 9. uri pri sv. Roku in ob 19. uri v kapeli. Lepo povabljeni k bogoslužju.

 

MAŠNIŠKO POSVEČENJE V CELJSKI STOLNICI

V petek, na praznik apostolov sv. Petra in Pavla, bo ob 18. uri, v stolni cerkvi v Celju v duhovnika posvečen Matic Lesjak iz župnije Sv. Jurij ob Taboru.

 

ZLATA MAŠA CELJSKEGA ŠKOFA DR. STANISLAVA LIPOVŠKA

V nedeljo ob 16. uri, lepo vabljeni na zlato mašo našega škofa dr. Stanislava Lipovška v celjsko stolnico.

 

ROMANJE V MEĐUGORJE:V času od ponedeljka 17. do četrtka 20. septembra bomo poromali v Međugorje. Že sedaj prosimo za prijavo.

 

ROKOVO POLETJE 2018 – KONCERT PRI SV. ROKU

Prihodnjo nedeljo, ob 20. uri, vabljeni na koncert k sv. Roku z naslovom: Pod nebesnim svodom. Nastopila bosta prvakinja mariborske opere, sopranistka Andreja Zakonjšek Krt in njen soprog Primož Krt, ki jo bo spremljal z orglami in z njo tudi zapel. Program bo obsegal odlomke opernih del, samospeve in Marijine pesmi. Vstopnina 5 evrov. Vabljeni!

 

PRVA NEDELJA V MESECU: Prihodnja nedelja je prva v mesecu. Vaš dar bo namenjen za župnijsko cerkev. Bog povrni za vaš dar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE SV. ROKA, KAPELE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu juniju skrbijo za cerkev sv. Roka, kapelo in veroučne prostore verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.