POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE

V času od 2. do 6. julija bo v župniji potekal počitniški oratorij za otroke. Otroci so pri verouku dobili prijavnice. Prosimo za čimprejšnjo prijavo.

 

VAJA ZA NOVE MINISTRANTE

V ponedeljek ob 18. uri, vabljeni novi ninistrtanti na vajo v kapelo pri cerkvi.

 

LEPA NEDELJA PRI SV. MIKLAVŽU: Prihodnjo nedeljo bomo pri sv. Miklavžu obhajali lepo nedeljo s Telovsko procesijo ob 10.30 uri. Zato svete maše pri sv. Roku ob 10.30 ne bo. Povabljeni k sv. Miklavžu.

 

SREČANJE DUHOVNIKOV GENERACIJE 1969

V torek bomo v naši župniji gostili srečanje slovenskih duhovnikov, ki so bili posvečeni leta 1969, v to generacijo duhovnikov spada tudi naš g. Janez. (To leto je bilo 44 novomašnikov, letošnje leto pa jih bo 19). Tako je v našo župnijo in naš kraj povabil svoje sošolce. Ta dan bo sveta maša ob 10.30 pri sv. Roku, zato vsi lepo povabljeni v torek  k sveti maši k sv. Roku. Ta dan v kapeli ne bo svete maše.

 

ROMANJE NA BREZJE Z ŽUPNIJSKO KARITAS: V soboto 16. junija, vabljeni na romanje k Mariji Pomagaj na Brezje z župnijsko Karitas. Letos bo to že 50-to vseslovensko srečanje starejših, bolnih in ostarelih. Odhod avtobusa izza Kulturnega doma ob 7. uri zjutraj. Čim prej se prijavite.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Nadaljujemo z obnovo župnijske cerkve. Streha je dokončana. Strop glavne ladje in stranskih kapel je saniran in freske glavne ladje so obnovljene. V prihodnjih dveh mesecih se bo napeljala nova elektrika, ometi kjer je bil odstranjen omet, talno gretje, estrih in obdelava kora.  Naprošeni, da s prostovoljnimi darovi pomagate pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Preteklo nedeljo ste v ta namen darovali 1.811,90€. Do sedaj smo zbrali 501.000,00€. Hvala vsem, ki ste že pomagali in vsem, ki še boste.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE SV. ROKA, KAPELE IN VEROUČNIH PROSTOROV: V mesecu juniju skrbijo za cerkev sv. Roka, kapelo in veroučne prostore verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.