ŠMARNICE

V mesecu maju lepo povabljeni k šmarnicam. Šmarnice so zjutraj ob 8. uri za odrasle. Šmarnice za otroke in mladino bodo zvečer ob 18.30 uri v atriju Muzeja baroka. Še posebej povabljeni k šmarnicam letošnji prvoobhajanci.

 

BLAGOSLOV KOLMANOVE KAPELE V PREDELU

Danes ob 14. uri, vabljeni na blagoslov Kolmanove kapele v Predelu.

 

ŠMARNICE PRI KAPELI V DRAGOMILEM: Danes ob 16. uri, vabljeni na šmarnice h kapeli Lurške Matere Božje v Dragomilo.

 

KONCERT GODBENIKOV Z GOSTI

Povabljeni na koncert Društva godbenikov Šmarje pri Jelšah z naslovom “Rastemo z Godbo”, ki bo danes,v nedeljo ob 16.00 v Kulturnem domu v Šmarju. Na koncertu bodo kot gostje nastopili učenci Glasbene šole Rogaška Slatina in pevski zbor OŠ Šmarje pri Jelšah.

 

BINKOŠTI

Prihodnja nedelja je binkoštna nedelja. Z binkoštimi zaključujemo letošnji velikonočni čas.

 

ŠMARNICE  IN BLAGOSLOV KRIŽA PRI DOMU STAREJŠIH V ŠMARJU: V nedeljo ob 16. uri, vabljeni na šmarnice in blagoslov križa pri Domu starejših v Šmarju.

 

SREČANJE TURISTIČNIH DRUŠTEV PODEŽELJA SLOVENIJE

Vljudno vabljeni na 18. Srečanje turističnih društev podeželja Slovenije v soboto, od 9. do 12. ure, na ploščadi pred kulturnim domom v Šmarju pri Jelšah.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Nadaljujemo obnovo župnijske cerkve. Naprošeni, da s prostovoljnimi darovi pomagate pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Preteklo nedeljo ste v ta namen darovali 1.541,70€. Do sedaj smo zbrali 493.000,00€. Hvala vsem, ki ste že pomagali in vsem, ki še boste.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VEROUČNIH PROSTOROV: V mesecu maju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Zastranja in Šmarja.