ŠMARNICE: V mesecu maju lepo povabljeni k šmarnicam. Šmarnice so zjutraj ob 8. uri za odrasle. Šmarnice za otroke in mladino bodo zvečer ob 18.30 uri v atriju Muzeja baroka. Še posebej povabljeni k šmarnicam letošnji prvoobhajanci.

 

ŠMARNICE PRI SLOMŠKOVI KAPELI NA PIJOVCIH: Danes ob 16. uri, vabljeni na šmarnice k Slomškovi kapeli na Pijovce.

 

PROŠNJI DNEVI: Pred nami so prošnji dnevi. V ponedeljek bo prošnja procesija od Ciglenečkega križa k sv. Barbari, v torek od križa na Brecljevem k sv. Tomažu, v sredo od Kolarjeve domačije k sv. Roku. Lepo povabljeni.

 

MOLITVENO SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KJUČARJEV: V ponedeljek ob 20. uri, vabljeni člani ŽPS in ključarji na molitveno srečanje k Tatjani Mikuš v Korpule.

 

SREČANJE ZA STARŠE PRVOOBHAJNCEV: V sredo ob 19. uri, vabljeni starši letošnjih prvoobhajncev na srečanje v veroučne prostore pri župnišču.

 

PRAZNIK GOSPODOVEGA VNEBOHODA: V četrtek je praznik Gospodovega vnebohoda. Lepo vabljeni k sv. maši ob 9.uri k sv. Roku in ob 18.30 uri v atrij muzeja baroka.

 

ŠMARNICE PRI LURŠKI KAPELI V DRAGOMILEM: V nedeljo, ob 16. uri, vabljeni na šmarnice k Dolenčevi kapeli Lurške Matere Božje v Dragomilo.

 

ROMANJE V MEĐUGORJE: Od 11.5 do 13.5. lepo vabljeni na romanje v Međugorje. Prijave in informacije dobite pri Andreji Pezdevšek (041/274-021 ali na apezdevsek@gmail.com).

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu maju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Zastranja in Šmarja.