POSTNI ČAS: Cerkev nas v postnem času spodbuja in vabi k spokornosti, k bolj poglobljeni osebni in skupni molitvi, zavestni odločitvi za dobra dela, obisku nedeljskega bogoslužja. Še posebej smo povabljeni, da pristopimo k sveti spovedi.

 

PRAZNIK SV. JOŽEFA: Jutri, v ponedeljek, je praznik sv. Jožefa, Jezusovega rednika, glavarja svete družine in varuha vesoljne Cerkve. Sveti maši bosta ob 9. uri, pri sv. Roku in ob 18. uri v kapeli. Lepo povabljeni.

 

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA

Ob postnih petkih vabljeni pol ure pred večerno sveto mašo k molitvi Križevega pota v kapelo, vsako postno nedeljo pa k molitvi Križevega pota k sv. Roku ob 15. uri. Lepo povabljeni in povabite še druge.

 

CVETNA NEDELJA: Prihodnja nedelja je cvetna nedelja. Spominjamo se Jezusovega slavnega vhoda v Jeruzalem. V znamenje tega bomo blagoslovili zelenje. Ob 7. uri bo sveta maša z blagoslovom zelenja v Kulturnem domu. Sveti maši ob 9. in 10. uri bosta na ploščadi pred Kulturnim domom (poskrbljeno bo za klopi – sedišča). Osrednji blagoslov zelenja bo ob 10. uri. Med svetim mašam bomo prisluhnili Pasijonu, to je poročilo o trpljenju našega Gospoda Jezusa Kristusa. Lepo povabljeni k blagoslovu zelenja in sveti maši cvetne nedelje. V primeru slabega vremena se vse prestavi v atrij muzeja baroka (veroučne učilnice pri župnišču).

 

BUTARE ZA CVETNO NEDELJO

Župnijska Karitas je za cvetno nedeljo pripravila butare. Dar od njih bo namenjen za delovanje župnijske Karitas.

MISIJON NA RADIU OGNJIŠČE: Od današnje nedelje pa do sobote bo na radiu Ognjišče potekal radijski misijon. Na prostoru za verski tisk imate brošure radija Ognjišče, ki vas vabijo, da postanete prijatelj radia Ognjišče.

TEDEN DRUŽINE : Od današnje nedelje do prihodnje nedelje poteka teden družine. Vzemite si brošuro, ki nas vabijo k skupni molitvi vsak dan.

 

FILM MARIJINA ZEMLJA V KINU ŠMARJE

Lepo povabljeni na ogled filma Marijina zemlja, ki govori o srečanju z Bogom preko naše Gospe. Gre za mešanico dokumentarnega in domišljijskega filma, saj so v njem intervjuji z ljudmi, ki se jih je Marija dotaknila na poseben način. V njem je tudi hudičev advokat. Kakšna je njegova misija? S strani filmskih kritikov je označen kot zabaven, sijajen, bistroumen, ganljiv in pristen film, ki navdušuje ljudi po vsem svetu. Film bo na ogled v Kinu Šmarje v nedeljo, 25. marca ob 17. uri, in v ponedeljek, 26. marca ob 20. uri (cena vstopnice je 4€). Toplo priporočamo ogled filma, ki naj na nas deluje kot močan duhovni impulz pred prihajajočimi prazniki.

 

PRESTAVITEV URE

Iz sobote na nedeljo bomo prestavili urine kazalce za eno uro naprej.

 

SEJA ŽPS IN KLJUČARJEV

V petek po večerni sveti maši, vabljeni člani ŽPS in ključarji na srečanje.

 

ČIŠČENJE CERKEV IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu marcu čistijo kapelo, veroučne prostore in cerkev sv. Roka verniki iz Predela in Senovice.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE: Obnova cerkve poteka dalje. Zaradi povečanja obsega del in zahtevnejših obnovitvenih posegov le ti vplivajo tudi na časovi termin obnove. Kot sami lahko opazite novi prizidek že kaže svojo zunanjo podobo, kot tudi vsa dela v notranjosti cerkve. Prosim vas za pomoč pri zbiranju sredstev, saj se je intenzivnost plačevanja računov močno povečala. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Vaši darovi pri svetih mašah ob prihajajočih praznikih bodo namenjeni za obnovo. Bog povrni za vsak vaš dar.