POSTNI ČAS

Postni čas na vabi k sv. spovedi, sveti maši, molitivi in dobrim delom.

 

NAŠI RAJNI: Umrl je Štefan Čakš iz Velenja, (rojen na Brecljevem). Pogrebna sveta maša in pogreb bo danes, v nedeljo, ob 14. uri v Šmarju. Spomnimo se rajnega v molitvi.

 

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA

Ob postnih petkih vabljeni pol ure pred večerno sveto mašo k molitvi Križevega pota v kapelo. Vsako postno nedeljo pa k molitvi Križevega pota k sv. Roku ob 15. uri. Lepo povabljeni in povabite še druge.

 

DELAVNICE IZDELOVANJA ROŽ IZ KREP PAPIRJA: Župnijska Karitas vabi na delavnico izdelovanja rož iz krep papirja, s katerim se krasijo butare in božji kot v hišah. Vabljeni v torek ob 19. uri v prostore Karitas.

 

DELAVNICE IZDELOVANJA BUTAR

Župnijska Karitas vabi na delavnico izdelovanja butar za cvetno nedeljo. Vabljeni v četrtek ob 18.00 uri v prostore Karitas. Butare boste lahko dobili v nedeljo pri vseh mašah. Dar od butar bo namenjen za delovanje župnijske Karitas pri pomoči ljudem v stiski.

 

DUHOVNA OBNOVA ŽUPNIJSKIH SODELAVCEV

Vsak kristjan mora skrbeti tudi za svojo duhovno prenavljanje in poglabljanje. Še posebej pa to velja za župnijske sodelavce. Zato vsi župnijski sodelavci lepo povabljeni na duhovno obnovo, ki bo v soboto, 17. marca, ob 9.30 uri v župnijski dvorani v Šentjurju (stavba zraven cerkve). Duhovno obnovo bo vodil g. Matej Pirnat, tajnik škofijske Karitas Celje. Priložnost bo tudi za sveto spoved. Zaključili bomo ob 12. uri. Spoštovani župnijski sodelavci: Cerkveni pevci, zborovodje, organisti, bralci božje besede, člani Župnijskega pastoralnega sveta, ključarji, sodelavci župnijske Karitas, vsi, ki skrbite za lepoto in urejenost cerkva in tudi ostali, res vas lepo spodbujam in vabim na duhovno obnovo.

 

VEČER S SVETIM PISMOM V četrtek ob 19.30 uri, vabljeni na večer s Svetim pismom.

 

MUZEJ BAROKA: V petek, ob 19h, vabljeni v muzej Baroka, na koncert otroškega in mladinskega pevskega zbora Glasbene šole Rogaška Slatina z gosti, vstop prost.

 

MISIJON NA RADIU OGNJIŠČE: V času od nedelje 18. marca, do sobote 24. marca bo na radiju Ognjišče potekal radijski misijon. Na prostoru za verski tisk imate brošure radija Ognjišče, ki vas vabijo, da postanete prijatelj radija Ognjišče.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Naprošeni, da s prostovoljnimi darovi pomagate pri zbiranju finančnih sredstev za cerkev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Preteklo nedeljo ste v ta namen darovali 1.494,60€. Hvala vsem, ki ste že pomagali in vsem, ki še boste.

 

ČIŠČENJE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu marcu čistijo kapelo, veroučne prostore in cerkev sv. Roka verniki iz Predela in Senovice.