Po: A. Schwarz

VEROUK V TOREK: Zaradi pusta v torek ne bo verouka.

 

POSTNI ČAS: S pepelnično sredo pričenjamo letošnji postni čas. Postni čas nas vabi, da odrinemo v svoji veri in duhovnosti bolj na globoko. Morda nekaj predlogov za letošnji postni čas: branje Svetega pisma ali kakšne druge literature z versko vsebino, odločitev za osebno, skupno ali družinsko molitev, odločitev za kakšno posebno dobro delo, odpoved kakšni razvadi ali slabi navadi, iti k sveti maši tudi med tednom, obisk Križevega pota, priprava na življenjsko spoved, sodelovanje in pomoč pri župnijski Karitas, obisk bolnih in ostarelih, sprava z osebo s katero smo v sporu, miloščina – dar za cerkev, župnijsko Karitas ali za kakšen drug dober namen. Vse to nas mora voditi k osebni veri v Jezusa Kristusa našega Odrešenika, s pomočjo katerega postajamo boljši ljudje.

 

NAŠI RAJNI: Umrla je Terezija Herček iz Bobovega. Pogrebna sveta maša in pogreb bo v ponedeljek ob 15. uri. Spomnimo se je v molitvi.

 

PEPELNICA: V sredo je pepelnica, začetek postnega časa. Lepo povabljeni k sveti maši ob 9. in 18. uri, ki bosta v kapeli (nasproti cerkve) med svetima mašama bo obred pepelenja.

 

VEČER S SVETIM PISMOM: V sredo ob 19.30 uri, vabljeni na večer s Svetim pismom.

 

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA: Ob postnih petkih vabljeni pol ure pred večerno sv. mašo k molitvi Križevega pota v kapelo, vsako postno nedeljo pa k molitvi Križevega pota k sv. Roku ob 15. uri. V primeru slabega vremena in slabe poti bo Križev pot v kapeli. Vabljeni in povabite še druge.

 

SVETA MAŠA PRI SV. LOVRENCU: V nedeljo bo ob 12. uri sveta maša pri sv. Lovrencu.

 

ŽUPNIJSKO ROMANJE V KVARNER IN ISTRO: V času od 27. do 29. aprila 2018, bomo poromali v Kvarner in Istro. Romarska pot nas bo vodila na otoka Krk in Košljun, na Trsat k Materi Božji, v Opatijo, Pulo, Vodnjan in Poreč. Povabljeni!

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE: Naprošeni, da s prostovoljnimi darovi pomagate pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Preteklo nedeljo ste v ta namen darovali 1.576,40€. Hvala vsem, ki ste že pomagali in vsem, ki še boste.

 

ČIŠČENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu februarju čistijo župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Predence, Vinskega vrha, Cerovca, Kamenika in Ješovca.