POSTNI ČAS

S pepelnično sredo smo vstopili v postni čas. Ne gre samo za čas odpovedi in postenja, ampak predvsem za čas poslušnosti Svetemu Duhu in spoznavanje lastne krhkosti ter hrepenenja.

Naj ne bo to le čas žrtve, ampak tudi čas velikodušnosti in dobrote. Veliko bo priložnosti za vsakega posameznika kakor tudi za družine in skupine. Lahko se pridružite pobožnosti križevega pota, branju Svetega pisma ali kakšne druge literature z versko vsebino, sprejmete odločitev za osebno, skupno ali družinsko molitev, odločitev za kakšno posebno dobro delo, odpoved kakšni razvadi ali slabi navadi, iti k sveti maši tudi med tednom, priprava na življenjsko spoved, sodelovanje in pomoč pri župnijski Karitas, obisk bolnih in ostarelih, sprava z osebo s katero smo v sporu, miloščina – dar za cerkev, župnijsko Karitas ali za kakšen drug dober namen. Vse to nas mora voditi k osebni veri v Jezusa Kristusa našega Odrešenika.

 

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA

Ob postnih petkih vabljeni pol ure pred večerno sveto mašo k molitvi Križevega pota v kapelo. Vsako postno nedeljo pa k molitvi Križevega pota k sv. Roku ob 15. uri. V primeru slabega vremena in slabe poti, bo Križev pot v kapeli. Lepo povabljeni in povabite še druge.

 

VEČER S SVETIM PISMOM

V sredo ob 19.30 uri, vabljeni na večer s Svetim pismom.

 

MUZEJ BAROKA, 1.3.2018, od 10h do 12h: Vabljeni na počitniške otroške delavnice z naslovom Kosmatinec v muzeju. Vstop prost!

 

V petek, 2.3.2018 ob 19h pa se bo na koncertu Staš Čakš, mladi Slatinski virtuoz predstavil s tekmovalnim programom z deli F. Sora, J. S. Bacha, J. K. Mertza, V. Asencia in F. Tarrega. Vabljeni, vstopnine ni!

 

PRVI ČETRTEK

Četrtek je prvi v mesecu, povabljeni k sveti maši in molitvi za duhovne poklice.

 

PRVI PETEK

Petek je prvi v mesecu, povabljeni k sveti maši ob 9 in 18. uri. Pol ure pred večerno sv. mašo bo molitev Križevega pota. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

PRVA SOBOTA

Sobota je prva v mesecu, po večerni sveti maši vabljeni k tihi molitvi pred Najsvetejše.

 

PRVA NEDELJA V MESECU

Prihodnja nedelja je prva v mesecu, vaš dar bo namenjen za obnovo župnijske cerkve. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

ČIŠČENJE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu marcu čistijo cerkev in veroučne prostore verniki iz Predela in Senovice. Vernikom iz Predence, Vinskega vrha, Cerovca, Kamenika in Ješovca, ki ste v mesecu februarju skrbeli za župnijsko cerkev in veroučne prostore, se lepo zahvaljujemo.