POSTNI ČAS

Postni čas nas vabi, da odrinemo v svoji veri in duhovnosti bolj na globoko. Morda nekaj predlogov za letošnji postni čas: branje Svetega pisma ali kakšne druge literature z versko vsebino, odločitev za osebno, skupno ali družinsko molitev, odločitev za kakšno posebno dobro delo, odpoved kakšni razvadi ali slabi navadi, obisk svete maše tudi med tednom, obisk Križevega pota, priprava na življenjsko spoved, sodelovanje in pomoč pri župnijski Karitas, obisk bolnih in ostarelih, sprava z osebo s katero smo v sporu, miloščina – dar za cerkev, župnijsko Karitas ali za kakšen drug dober namen. Vse to nas mora voditi k osebni veri v Jezusa Kristusa našega Odrešenika, s pomočjo katerega postajamo boljši ljudje.

 

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA

Ob postnih petkih vabljeni pol ure pred večerno sveto mašo k molitvi Križevega pota v kapelo. Vsako postno nedeljo pa k molitvi Križevega pota k sv. Roku ob 15. uri. V primeru slabega vremena in slabe poti, bo Križev pot v kapeli. Lepo povabljeni in povabite še druge.

 

POGOVORNI VEČER Z DR. IVANOM ŠTUHECOM

Povabljeni na pogovorni večer z dr. Ivanom Štuhecom, v soboto ob 19. uri v Kulturni dom v Šmarju pri Jelšah.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Naprošeni, da s prostovoljnimi darovi pomagate pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Preteklo nedeljo ste v ta namen darovali. Hvala vsem, ki ste že pomagali in vsem, ki še boste.

 

ČIŠČENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu februarju čistijo župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Predence, Vinskega vrha, Cerovca, Kamenika in Ješovca.