VEČER S SVETIM PISMOM

V sredo ob 19.30 uri, vabljeni na večer s Svetim pismom.

 

PRVI ČETRTEK

Četrtek je prvi v mesecu. Povabljeni k sveti maši in molitvi za duhovne poklice.

 

OBLETNICA SMRTI DEKANA JOŽEFA GOLOBA

V četrtek zvečer se bomo s sveto mašo spomnili pokojnega dekana in župnika Jožefa Goloba ob obletnici njegove smrti.

 

PRVI PETEK

Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

JEZUSOVO DAROVANJE – SVEČNICA

V petek je praznik Jezusovega darovanja v templju – svečnica. Lepo povabljeni k sveti maši ob 9. uri k sv. Roku in ob 18. uri v kapelo (nekdanja veroučna učilnica pri cerkvi). Pri obeh svetih mašah bo blagoslov sveč, ki jih boste lahko vzeli domov. Dar za svečo je 1€. S tem praznikom zaključujemo božični čas in se poslavljamo od cerkvenih jaslic.

 

GOD SVETEGA BLAŽA IN BLAŽEV BLAGOSLOV

V soboto je god sv. Blaža, škofa in mučenca, priprošnika zoper bolezni grla in vsakega drugega zla. Cerkev na ta dan podeljuje blagoslov sv. Blaža. Sveti maši bosta ob 9. uri pri sv. Roku in ob 18. uri v kapeli.

 

PRVA SOBOTA V MESECU: Sobota je prva v mesecu, po večerni maši povabljeni k tihi molitvi pred Najsvetejše.

 

ORATORIJSKI DAN ZA VEROUČENCE 3. RAZREDA

V soboto bo za učence 3. razreda, letošnje prvoobhajance, potekal oratorijski dan od 9. do 12. ure v veroučnih učilnicah pri župnišču.

 

PREDSTAVITEV PRVOOHAJNCEV PRI NEDELJSKI SVETI MAŠI

Prihodnjo nedeljo bodo pri sv. maši ob 10.15 sodelovali naši letošnji prvoohajnci, ki se bodo tako predstavili naši župniji. Sveta maša bo v zgornji dvorani. Družine prvoobhajancev in vsi ostali povabljeni k sveti maši.

 

PRVA NEDELJA

Nedelja je prva v mesecu, vaš dar bo namenjen za obnovo župnijske cerkve.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Obnova župnijske cerkve teče dalje. Trenutno se vrtajo vrtnine v vznožje zidov in poteka zalivanje s tekočino, ki bo ovirala vstop vlage v zidove; z železnimi vezmi vežejo cerkev zunaj in znotraj, pripravljajo se opaži za dozidek k cerkvi. Zavod za varstvo kulturne in naravne dediščine, še naprej sondira poslikave pod ometom, še posebej v zvonici. Naprošeni, da s prostovoljnimi darovi pomagate pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Hvala vsem, ki ste že pomagali in vsem, ki še boste.

 

ČIŠČENJE ŽUPINIJSKE CERKEV IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu februarju čistijo župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Predence, Vinskega vrha, Cerovca, Kamenika in Ješovca. Vernikom iz Dragomilega, Dola, Brecljevega, Draškovega sela in Jazbin, ki ste v mesecu januarju skrbeli za cerkev in veroučne prostore, se lepo zahvaljujemo.