SREČANJE STARŠEV VEROUČENCEV TRETJEGA RAZREDA

Starši otrok veroučencev, ki obiskujejo verouk v tretjem razredu in se pripravljajo na zakrament prve svete spovedi in prvega svetega obhajila, povabljeni na srečanje v veroučne prostore pri učilnici v torek ob 19. uri.

 

VERSKI TISK

Vabljeni, da obnovite naročnino na verski tisk, ker jo moramo poravnati naprej.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Obnova župnijske cerkve teče dalje. V tem tednu smo bili v restavratorski delavnici Legan v Žužemberku, kjer so nam predstavili potek dela obnove oltarjev. Sondiranje je pokazalo, do so bili vsi trije oltarji prvotno pozlačeni in so jih pri zadnji veliki prenovi (verjetno v letih 1878/79) prekrili z barvo. Skupaj smo prišli do zaključka, da bomo oltarje obnovili in jim vrnili v prvotno podobo. Zavod za varstvo naravne in kulturne dediščine Celje nadaljuje z odkrivanjem fresk v zvonici. Po odstranitvi več kot polovice ometa se je pokazalo, da so freske izrednega pomena, zato smo se obrnili na Zavod za varstvo naravne in kulturne dediščine Republike Slovenije in tudi s pomočjo pisma, ki ga je pripravila gospa prof. dr. Meta Ciglenečki, uspeli, da so prenovo fresk v zvonici uvrstili v svoj redni program obnove in zagotovili tudi finančna sredstva. Že sedaj je stroka mnenja, da bo to ena najlepših zvonic daleč tod naokoli. Sami ste opazili, da je vhodni del stene odstranjen, kar na videz daje precej zanimiv, na momente morda srhljiv pogled. Ulita je temeljna plošča, ki jo nosi 8 pilotov, na njo pa bo postavljen prizidek. Naprošeni, da s prostovoljnimi darovi pomagate pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Hvala vsem, ki ste že pomagali in vsem, ki še boste.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu januarju čistijo župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Dragomilega, Dola, Brecljevega, Draškovega sela in Jazbin.