ADVENTNI ČAS

Adventni čas nas preko adventnega venčka in sveč vabi k molitvi, dobrim delom, sveti maši in sveti spovedi.

 

SVETA SPOVED

Možnost za sveto spoved bo vsak večer pol ure pred in med sveto mašo v spovednici pred kapelo (stare veroučne učilnice).

 

BOŽIČNA DEVETDNEVNICA

Smo v času božične devetdnevnice. Lepo povabljeni k sveti maši. Otroci bodo v jasli za Jezusa polagali slamo in za domov dobili ovčko. Lepo vabljeni.

 

SVETE MAŠE V TEM TEDNU

V tem tednu bodo svete maše samo zvečer ob 18. uri.

 

LUČ MIRU IZ BETLEHEMA

Med nami je luč miru iz Betlehema. Plamen sveče, ki je bil prižgan v votlini Jezusovega rojstva v Betlehemu, želi posvetiti tudi v vaš dom. Lučko lahko odnesete domov. Dar za svečko je 2€.

 

BIBLIČNA SKUPINA

V sredo ob 19.45 vabljeni na biblični večer.

 

SVETI VEČER – MAŠA SVETEGA VEČERA ZA OTROKE IN DRUŽINE

V nedeljo je sveti večer. Ob 18. uri bo sveta maša svetega večera ob 18. uri v Kulturnem domu v zgornji dvorani za otroke in družine. Po maši bomo odšli do muzeja baroka, kjer bomo blagoslovili velike jaslice. Lepo povabljeni.

 

POLNOČNICA

Lepo povabljeni k slovesni polnočnici k sv. Roku ob polnoči. Vabljeni, da poromamo iz Šmarja peš, saj bo zaradi lažje prehodnosti pot med kapelami k sv. Roku razsvetljena z baklami.

 

ŽUPNIJSKE JASLICE

Letos bodo velike župnijske jaslice postavljene v pritličju Muzeja Baroka, ki si jih bo mogoče ogledati vsak dan. Vhod bo iz zadnje strani muzeja.

 

ADVENTNA AKCIJA OTROCI ZA OTORKE

Otroci so pri verouku na začetku adventnega čas prejeli adventni koledar, ki vabi vse veroučence v Sloveniji k solidarnosti z njihovimi vrstniki po svetu, ki jim primanjkuje osnovnih življenjskih dobrin. Darove, ki so jih zbirali skozi advent, bodo lahko položili pred jaslice ali pred oltar ob svetem večeru ali božiču.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Dela na župnijski cerkvi potekajo naprej. Ruši se sprednja stena cerkve, izvaja se vrtanje sten od zunaj in znotraj, z injekciranjem bo cerkev statično bolj stabilna. Zavod za varstvo kulturne in naravne dediščine sondira stene in strop pod ometom v notranjosti cerkve ter dokumentira odkrite poslikave. Naprošeni za vaše prostovoljne darove. Ob prazničnih božičnih bogoslužjih bodo vaši darovi namenjeni za obnovo cerkve. Prav tako bo vaš dar ob božičnih blagoslovih domov in družin, namenjen za obnovo cerkve. Svoj prostovoljni dar lahko darujete pri sveti maši, osebno v župnišču ali na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Hvala za razumevanje in pomoč.

 

MARIJANSKI KOLEDAR IN PRATIKA

Na voljo so Marijanski koledar, Pratika in listni koledar.

 

VERSKI TISK

Lepo in prav je, da ima vsaka družina v naši župniji naročen tudi kakšen verski tisk. Toplo priporočam in spodbujam branje verske literature. Verski tisk v Sloveniji je kakovosten in zelo pester tako, da se da za vsak okus nekaj najti. Zato vabim k obnovitvi naročnine, prav tako pa vabim tudi nove naročnike.

Celoletne naročnine za verski tisk znašajo:

DRUŽINA: 101,40€

OGNJIŠČE: 32€

MISIJONSKA OBZORJA: 10€

PRIJATELJ: 11€

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu decembru skrbijo za čiščenje in krašenje cerkve sv. Roka, kapele ter veroučnih prostorov verniki iz Globokega in Zadrž.