ADVENTNI ČAS

Adventni čas nas preko adventnega venčka in sveč vabi k molitvi, dobrim delom, sveti maši in sveti spovedi.

 

BOŽIČNA DEVETDNEVICA

V soboto z večerno sveto mašo pričenjamo božično devetdnevnico. Lepo povabljeni k sveti maši. Otroci bodo v jasli za Jezusa polagali slamo in za domov dobili ovčko. Lepo vabljeni.

 

LUČ MIRU IZ BETLEHEMA

V nedeljo bo med nas prišla luč miru iz Betlehema. Plamen sveče, ki je bil prižgan v votlini Jezusovega rojstva v Betlehemu, želi posvetiti tudi v vaš dom. Lučko boste lahko odnesli tudi domov. Luč miru boste lahko vzeli po vsaki sveti maši. Dar za svečko je 2€.

 

ŽUPNIJSKA KARTIAS

Sodelavci Župnijske Karitas in ljudje dobre volje Župnije Šmarje pri Jelšah smo se zbirali dva večera v tednu Karitas v župnijski kleti in izvedli »Delavnico izdelave adventnih venčkov«. Izdelali smo okoli 100 adventnih venčkov. Le te smo ponudili za prostovoljne prispevke vernikom pri vseh štirih nedeljskih svetih mašah. Izkupiček smo namenili za nakup živil, ki smo jih skupaj z zbrano ozimnico ob zahvalnih nedeljah razdelili našim prejemnikom.

Obdarili smo tudi 300 otrok naše župnije, katere je obiskal  Sveti Miklavž pri sveti  maši s simboličnim darilom.

Zahvalili bi se vsem, ki nas podpirate pri našem delu, tako finančno – z denarnimi prispevki, materialnimi dobrinami ali nam priskočite na pomoč pri naših delovnih akcijah.

V našo delovno sredino bi želeli povabiti še koga, ki je pripravljen pomagati po svojih močeh. Veseli pa smo tudi vsake pobude o potrebah pomoči  posameznikom, ki je vidna vašim očem.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Gradbeno podjetje Remont je v tem tednu postavil gradbeno dvigalo, ki bo omogočalo lažjo izvedbo rekonstrukcije vhodnega dela cerkve. V zaključku je sanacija zidov proti vlagi z vrtanjem in zalivanjem lukenj. Naprošeni za vaše prostovoljne darove. Nikjer ne piše koliko mora kdo darovati. Zavedamo se, da je večji dar težko dati, dosti lažje pa je neko obdobje po delih. Svoj prostovoljni dar lahko darujete pri sveti maši, osebno v župnišču ali na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Hvala za razumevanje in pomoč.

 

MARIJANSKI KOLEDAR IN PRATIKA

Na voljo so Marijanski koledar, Pratika in listni koledar.

 

VERSKI TISK

Lepo in prav je, da ima vsaka družina v naši župniji naročen tudi kakšen verski tisk. Toplo priporočam in spodbujam branje verske literature. Verski tisk v Sloveniji je kakovosten in zelo pester, tako, da se da za vsak okus nekaj najti. Zato vabim k obnovitvi naročnine, prav tako pa vabim tudi nove naročnike.

Celoletne naročnine za verski tisk znašajo:

DRUŽINA: 101,40€, OGNJIŠČE: 32€, MISIJONSKA OBZORJA: 10€

PRIJATELJ: 11€

 

DAR ZA KARITAS: Preteklo nedeljo ste za potrebe Karitas darovali 1.661,20€. Bog povrni!

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu decembru skrbijo za čiščenje in krašenje cerkve sv. Roka, kapele ter veroučnih prostorov verniki iz Globokega in Zadrž.