NEDELJA KARITAS

Današnja nedelja je nedelja KARITAS, ki je letos hkrati prva adventna nedelja in tudi Miklavževa nedelja. Iskreno smo hvaležni za vaše darove, tako danes kot tudi drugače. Vse kar dobimo razdelimo med socialno šibke in tako pomagamo sočloveku, ki je v stiski. Še enkrat se vam zahvaljujemo za podporo pri našem delu, tako v molitvi kot v darovih, sodelavci ŽK Šmarje pri Jelšah. Župnijska Karitas je pripravila adventne venčke, ki jih lahko odnesete domov. Dar od njih je namenjen za potrebe župnijske Karitas.

 

ADVENTNI VENEC

Adventni venec nas bo skozi ves advent spominjal na prisotnost Boga v našem domu in nas vabil k skupni molitvi.

 

GOD SVETE BARBARE IN BARBARIN SEJM

Jutri, v ponedeljek, je god svete Barbare in Barbarin sejem. Sveta maša bo v kapeli ob 9. uri. Povabljeni.

 

MOLITVENO SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV

V ponedeljek ob 19.30 uri, vabljeni člani ŽPS in ključarji na molitveno srečanje k Tinetu Stoklas v Dvor.

 

BIBLIČNA SKUPINA

V sredo ob 19.30 uri, vabljeni na biblično skupino.

 

PRAZNIK BREZMADEŽNEGA SPOČETJA DEVICE MARIJE

V petek je praznik brezmadežnega spočetja Device Marije. Povabljeni k prazničnemu bogoslužju, ki bo ob 9. uri pri sv. Roku in ob 18. uri v kapeli.

 

ZLATA MAŠA APOSTOLSKEGA NUNCIJA V REPUBLIKI SLOVENIJI NADŠKOFA MSGR. JULIUSZA JANUSZA V KOSTRIVNICI.

V petek, na praznik Brezmadežne, bo v Kostrivnici ob 16. uri, slovesnost ob zlati maši apostolskega nuncija v Republiki Sloveniji nadškofa msgr. Juliusza Janusza. Apostolski nuncij je po rodu Poljak in ker je župnijska cerkev v Kostrivnici posvečena Čenstahovski Materi Božji (edina v Sloveniji) in ker v tem letu obhajamo 300 letnico kronanje podobe Matere Božje iz Čenstahove, bo slavje zlate maše v tem svetišču še posebej blizu apostolskemu nunciju. Povabljeni v petek v Kostrivnico.

 

ČEBELARSKA MAŠA OB PRAZNIKU SV. AMBROŽA

V nedeljo ob 10.15 uri, bodo pri sveti maši v Kulturnem domu sodelovali naši čebelarji, ker je v tednu, ki je pred nami god sv. Ambroža, zavetnika čebelarjev.

 

NEDELJSKE SVETE MAŠE V PRIHODNJE

V prihodnje bodo svete maše ob nedeljah ob 7.00 in 10.15 v spodnji dvorani Kulturnega doma, sveta maša ob 9. uri ostaja pri sv. Roku, dokler bodo vremenske razmere to dopuščale.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Gradbena dela v župnijski cerkvi so v teku. V tem času poteka statična sanacija zidov cerkve, vezava cerkeve z jeklenimi vezmi, urejanje okenskih odprtin, da bodo v sorazmerju in proporcah. Naprošeni za vaše prostovoljne darove. Nikjer ne piše koliko mora kdo darovati. Zavedamo se, da je večji dar težko dati, dosti lažje pa je neko obdobje po delih. Svoj prostovoljni dar lahko darujete pri sveti maši, osebno v župnišču ali na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Hvala za razumevanje in pomoč.

 

MARIJANSKI KOLEDAR IN PRATIKA

Na voljo so Marijanski koledar (2,50€), Pratika (5,50€) in listni koledar (0,70€).

 

VERSKI TISK

Lepo in prav je, da ima vsaka družina v naši župniji naročen tudi kakšen verski tisk. Toplo priporočam in spodbujam branje verske literature. Verski tisk v Sloveniji je kakovosten in zelo pester tako, da se da za vsak okus nekaj najti. Zato vabim k obnovitvi naročnine, prav tako pa vabim tudi nove naročnike. Celoletne naročnine za verski tisk znašajo: DRUŽINA: 101,40€

OGNJIŠČE: 32€, MISIJONSKA OBZORJA: 10€,  PRIJATELJ: 11€

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu decembru skrbijo za čiščenje in krašenje cerkve sv. Roka, kapele ter veroučnih prostorov verniki iz Globokega in Zadrž.