TEDEN KARITAS: V letošnjem letu je TEDEN KARITAS v času od 27. 11. do 3. 12. 2017 in zanj je bilo izbrano geslo »Kje sem doma«. Na to temo so v oktobru potekali seminarji za sodelavce Karitas. Geslo nas spodbuja k razmisleku o domu. Kjer je naše srce, tam se počutimo doma. Kjer so ljudje, ki nas imajo radi, tam je naš dom. Torej dom je velik zaklad. Slovenci imamo sicer zelo bogato tradicijo glede odnosa do svojega doma. Ne gre le za fizični dom, ampak za dom tam, kjer najde vsak član družine varnost, sočutje in ima v njem tudi neko pozitivno vlogo. Starejši imajo izkušnjo, ko so kar tri generacije bivale pod isto streho ter si skupaj gradile in delile isti dom. Danes je mnogokrat drugače in verjetno smo sodelavci Karitas poklicani tudi zato, da podelimo delček svojega lepega prijetnega doma nekomu, ki je ostal v domu sam ali pa osamljen. Pa vendar, sodelavci Karitas moramo pogledati najprej v svoj lasten dom, ga ogreti, počistiti »navlak«, prebuditi v sebi sočutje ter več domačnosti do sebe in do bližnjih doma. Če znamo oz. zmoremo vse navedeno v svojem domu, potem bomo lahko vsaj nekaj tega zastonj podelili še komu.

Osrednje praznovanje TEDNA KARITAS bo v sredo 29. 11. 2017, ko prostovoljci in sodelavci Karitas v dopoldanskem času romamo na Slomškovo Ponikvo in popoldan v Celje na javno generalko Klica dobrote. Osrednja dobrodelna prireditev Klic dobrote bo tega dne ob 20. uri v dvorani Golovec, z neposrednim prenosom na prvem programu Televizije Slovenija, Radiu Slovenija in Radiu Ognjišče. Nastopajoči glasbeniki, pevci in drugi umetniki bodo s svojim nastopom nagovarjali slovensko javnost za pomoč ljudem v stiski, da se ob neposrednem televizijskem in radijskem prenosu s telefonskim klicem aktivno vključimo v akcijo in darujemo po svojih zmožnostih. Še ves mesec december se bodo na različnih lokalnih dogodkih in manjših koncertih zbirala sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski.

Teden Karitas bomo zaključili z nedeljo Karitas, ki bo letos hkrati prva adventna nedelja in tudi Miklavževa nedelja. Iskreno smo hvaležni za vaše darove, ki ste jih prinesli na zahvalne nedelje pred oltar. Razdelili jih bomo med socialno šibke in tudi z njimi obogatili njihove domove. Zahvaljujemo se za podporo pri našem delu, tako v molitvi kot v darovih, sodelavci ŽK Šmarje pri Jelšah.

 

PRVI PETEK: Petek je prvi v mesecu. Vabljeni k sv. maši ob 9. in 18. uri. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

VEČER S SODOBNO KRŠČANSKO GLASBO, 2. DECEMBER V MUZEJU BAROKA: V soboto, 2. decembra, ob 19. uri, lepo povabljeni v Muzej baroka, na večer Slavilne sodobne krščanske glasbe. Gre za štiri mlade fante, Tomaž in Timen sta iz naše župnije, Luka iz župnije Kristan Vrh in Gašper iz župnije Vojnik, ki bodo z glasbo in petjem, predstavili sodobno krščansko glasbo. Ta krščanska glasba je že dolgo poznana med mladimi po vsem svetu. V Slovenijo pa prihaja v zadnjih nekaj letih. Besedila pesmi so vsebinsko zelo bogata, podkrepljena z inštrumenti, ki nekatere v cerkvi redkokdaj srečamo. Povedo nam, kako mladi doživljajo Boga v svojem življenju, kako današnji kristjan moli in ohranja živi stik, odnos z Bogom. Res lepo povabljeni na ta večer, za katerega lahko rečemo, da bo nekaj drugačnega, nekaj posebnega, nekaj zelo lepega. Vstopnine ni, če pa kdo prispeva kak prostovoljen dar pa Bog lonaj. Res lepo povabljeni.

 

  1. ADVENTNA NEDELJA: Prihodnja nedelja je prva adventna nedelja. Začetek novega cerkvenega in bogoslužnega leta. Adventi venec v cerkvi in doma nas bo vabil k molitvi in pripravi na praznik Jezusovega rojstva.

 

ADVENTNI VENČKI: Župnijska Karitas bo pripravila adventne venčke, ki jih bomo v nedeljo blagoslovili in jih boste lahko odnesli domov. Dar od venčkov bo namenjen za potrebe župnijske Karitas. Povabljeni k izdelavi venčkov v četrtek in petek ob 18. uri.

 

PRVA NEDLJA V MESECU- NEDELJA KARITAS: Prihodnja nedelja je prva v mesecu, je tudi nedelja Karitas, zato bo vaš dar pri sveti maši, namenjena za potrebe naše Župnijske Karitas. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

NEDELJSKE SVETE MAŠE V PRIHODNJE

V prihodnje bodo svete maše ob nedeljah: ob 7. in 10.15 bosta sveti maši v spodnji dvorani Kulturnega doma, sveta maša ob 9. uri ostaja pri sv. Roku, dokler bodo vremenske razmere to dopuščale.

 

OBISK SVETEGA MIKLAVŽA: V nedeljo nas bo pri sveti maši ob 10.15 v Kulturnem domu, obiskal sv. Miklavž. Župnijska Karitas bo sv. Miklavžu pomagala, da bo lahko obdaril vse otroke, zato prispevka za darilo ni. Otroci lepo povabljeni v nedeljo na srečanje s sv. Miklavžem.

 

SVETA MAŠA PRI SV. BARBARI: Prihodnjo nedeljo bo zahvalna sveta maša pri sv. Barbari ob 11.30 uri. Povabljeni.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE: Gradbeno podjetje Remont izvaja gradbena dela na naši župnijski cerkvi. Naprošeni za vaše prostovoljne darove. Nikjer ne piše koliko mora kdo darovati. Zavedamo se, da je večji dar težko dati, dosti lažje pa je neko obdobje po delih. Svoj prostovoljni dar lahko darujete pri sveti maši, osebno v župnišču ali na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Hvala za razumevanje in pomoč.

 

MARIJANSKI KOLEDAR IN PRATIKA: Na voljo so Marijanski koledar (2,50€), Pratika (5,50€) in listni koledar (0,70€).

 

VERSKI TISK

Lepo in prav je, da ima vsaka družina v naši župniji naročen tudi kakšen verski tisk. Toplo priporočam in spodbujam branje verske literature. Verski tisk v Sloveniji je kakovosten in zelo pester, tako, da se da za vsak okus nekaj najti. Zato vabim k obnovitvi naročnine, prav tako pa vabim tudi nove naročnike.

Celoletne naročnine za verski tisk znašajo: DRUŽINA: 101,40€, OGNJIŠČE: 32€; MISIJONSKA OBZORJA: 10€, PRIJATELJ: 11€

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu decembru skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Globokega in Zadrž.

Vernikom iz Sotenskega in Vodenovega, ki ste v mesecu novembru skrbeli za župnijsko cerkev in veroučne prostore se lepo zahvaljujemo.