OKTOBER – MESEC ROŽNEGA VENCA

Mesec oktober je mesec rožnega venca. Povabljeni k molitvi rožnega venca, tako doma kot pred vsako sveto mašo.

 

MOLITEVNO SREČANJE KLJUČARJEV IN ČLANOV ŽPS

V ponedeljek ob 19.30 uri, vabljeni člani ŽPS in ključarji na molitveno srečanje k Marku Kolarju v Korpule.

 

VEČER S SVETIM PISMOM

V sredo ob 19.30 uri, vabljeni na večer s Svetim pismom.

 

OBISK BOLNIKOV NA DOMU: V petek bo obisk bolnikov na domu.

 

MOLITVENI SPOMINI ZA RAJNE: Počasi se bliža praznik Vseh svetih in vernih duš, ko se še posebej spominjamo naših rajnih. Molitvene spomine za svoje drage rajne lahko napišete na poseben listič, ki ga vzamete v kapeli ali cerkvi. Dar, ki ga boste namenili ob tem je prostovoljen in bo namenjen za obnovo župnijske cerkve.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Gradbeno podjetje Remont iz Celja bo v naslednjih dveh mesecih izvajalo rekonstrukcijska dela na cerkvi. Lepo naprošeni tudi za prostovoljne darove. Nikjer ne piše koliko mora kdo darovati. Zavedamo se, da je večji dar težko dati, dosti lažje pa je neko obdobje po delih. Svoj prostovoljni dar lahko darujete pri sveti maši, osebno v župnišču ali na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Preteklo nedeljo ste za obnovo župnijske cerkve darovali 1.416,80€. Hvala za razumevanje in pomoč.

 

LES ZA KLOPI V ŽUPNIJSKI CERKVI

V župnijski cerkvi bodo nameščene nove klopi iz hrastovega lesa. Na vas se obračamo s prošnjo za hrastov les. Lahko je v gozdu, ki je še za podret, lahko je hlodovina, lahko tudi že razrezan. Kdor bi želel darovati hrastov les naj to prosim sporoči Marku Dečmanu. Hvala tudi za to obliko pomoči pri obnovi župnijske cerkve.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V mesecu septembru skrbijo za cerkev pri sv. Roku, kapelo in veroučne prostore verniki iz Prelog, Bobovega in Male Pristave.