OKTOBER – MESEC ROŽNEGA VENCA

Mesec oktober je mesec rožnega venca. Povabljeni k molitvi rožnega venca, tako doma kot pred vsako sveto mašo.

 

VEČER S SVETIM PISMOM

V sredo ob 19.30 uri, vabljeni na večer s Svetim pismom.

 

PRVA NEDELJA V MESECU: Prihodnja nedelja je prva v mesecu. Vaš dar bo namenjen za obnovo župnijske cerkve.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE:Dela v župnijski cerkvi se nadaljujejo. Gradbeno podjetje Remont iz Celja bo v naslednjih dveh mesecih izvajalo rekonstrukcijska dela na vhodnem delu cerkve, vezalo cerkev z jeklenimi vezmi in statično utrdilo stene cerkve. Lepo naprošeni tudi za prostovoljne darove. Nikjer ne piše koliko mora kdo darovati. Zavedamo se, da je večji dar težko dati, dosti lažje pa je neko obdobje po delih. Svoj prostovoljni dar lahko darujete pri sveti maši, osebno v župnišču ali na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Hvala za razumevanje in pomoč.

 

LES ZA KLOPI V ŽUPNIJSKI CERKVI

V župnijski cerkvi bodo nameščene nove klopi iz hrastovega lesa. Na vas se obračamo s prošnjo za hrastov les. Lahko je v gozdu, ki je še za podret, lahko je hlodovina, lahko tudi že razrezan. Kdor bi želel darovati hrastov les naj to prosim sporoči Marku Dečmanu. Hvala tudi za to obliko pomoči pri obnovi župnijske cerkve.

 

SPREMEMBA URE VEČERNE SVETE MAŠE

Od prihajajočega tedna dalje bodo večerne svete maše ob 18.00 uri.

 

FESTIVAL GODB IN KULINARIKE: Prihodnjo nedeljo bo v Šmarju potekal prvi festival godb in kulinarike. Gre za mednarodno srečanje pihalnih godb, ki se bo odvijalo na ploščadi pred Kulturnim domom od 9. ure dalje. Godba Vrh nad Laškim bo igrala tudi pri sv. Roku in sicer po sveti maši ob 9. uri in tudi pri sv. maši ob 10.15. Lepo povabljeni.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V mesecu septembru skrbijo za cerkev pri sv. Roku, kapelo in veroučne prostore verniki iz Gaja in Korpul.