SLOMŠKOV DAN NA PONIKVI: V soboto bo na Ponikvi potekal Slomškov dan za vzgojitelje, učitelje in katehete, od 9.30 ure dalje.

 

SLOMŠKOVA NEDELJA: Prihodnja nedelja je Slomškova nedelja, praznik našega blaženega Antona Martina Slomška. Osrednje slavje bo v Mariboru v Zavodu Antona Martina Slomška, na Vrbanski, kjer deluje škofijska gimnazija. Ob 15. uri bo molitev, ob 16. uri, somaševanje duhovnikov in škofov, ki ga bo vodil mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl.

 

VEROUČNO LETO: Pričeli smo z veroučnim letom.  Lepo prosimo in polagamo na srce vsem, umestite nedeljsko sveto mašo v svoje osebno in družinsko življenje. Če bomo vsi skupaj to, kar spoznavamo pri veroučnih srečanjih naslonili na sveto mašo – evharistijo, potem se bo tudi otrokom, ko bodo odrasli, lažje osebno odločiti za Jezusa Kristusa. Še posebej povabljeni tudi devetošolci, ki ste bili pri birmi. Ne sme se nam zgoditi, da z birmo bolj ali manj zaključimo s svojim verskim poglabljanjem.

 

JUTRANJA NEDELJSKA SVETA MAŠA: V nedeljo, 24.septembra, bo jutranja sveta maša ob 7.uri izjemoma v veroučnih prostorih pri župnišču zardi izvedbe referenduma v dvorani Kulturnega doma.

ROKOVO POLETJE 2017: Vabljeni na zadnji koncert v ciklu koncertov Rokovega poletja, ki bo v soboto, 23. septembra ob 19.uri. Nastopil bo Zagrebški mladinski komorni orkester, solisti: Matija Drofenik–klavir, Lovro Drofenik–violočnelo, Dagmar Korbar–viola, dirigent: Zlatan Srzić.

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE: Dela v župnijski cerkvi so v teku. V tem tednu se je zabetonirala temeljna betonska plošča. Za nami je opravljeno velikansko delo, ki ste ga v večini opravili s svojim prostovoljnim delom. Hvala in Bog povrni vsem, ki ste pri teh delih pomagali. Pridobili smo gradbeno dovoljenje za rekonstrukcijo vhodnega dela cerkve, kora in vezave cerkve z jeklenimi vezmi. Ta dela bo izvajalo gradbeno podjetje Remont iz Celja. Lepo naprošeni tudi za prostovoljne darove. Nikjer ne piše koliko mora kdo darovati. Zavedamo se, da je večji dar težko dati, dosti lažje pa je neko obdobje po delih. Svoj prostovoljni dar lahko darujete pri sveti maši, osebno v župnišču ali na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Hvala za razumevanje in pomoč.

LES ZA KLOPI V ŽUPNIJSKI CERKVI: V župnijski cerkvi bodo nameščene nove klopi iz hrastovega lesa. Na vas se obračamo s prošnjo za hrastov les. Lahko je v gozdu, ki je še za podret, lahko je hlodovina, lahko tudi že razrezan. Kdor bi želel darovati hrastov les naj prosim to sporoči Marku Dečmanu. Hvala tudi za to obliko pomoči pri obnovi župnijske cerkve.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V mesecu septembru skrbijo za cerkev pri sv. Roku, kapelo in veroučne prostore verniki iz Gaja in Korpul.