ŠOLSKO IN VEROUČNO LETO

Pred nami je začetek šolskega in veroučnega leta. Ena izmed formacij človeka je tudi njegova verska in duhovna formacija. Včasih tu in tam slišimo odrasle v izjavah glede verouka in vere, naj se otrok odloči sam. Kako se bo otrok odločil za nekaj kar ne pozna in ne ve kaj je. Povabljeni, da pomagamo otrokom pri njihovem verskem življenju.

Lepo vabimo vse starše, ki so dali svojega otroka krstiti in bo letos vstopil v prvi razred osnovne šole, da ga prijavijo tudi k verouku. Vpis otrok v prvi razred verouka bo v tednu od 4. do 9. septembra, vsak dan dopoldan od 9. do 11. ure in popoldan od 17. do 18. ure. Otroci, ki niso bili krščeni v naši župniji morajo prinesti s seboj krstni list, ki ga dobijo v župniji kjer so bili krščeni. Prav tako bo možno v tem času dobiti tudi veroučne knjige za vse razrede verouka. S potekom verouka so povezani tudi določeni stroški, ki jih župnija sama ne zmore pokriti, še zlasti sedaj ne, ko prenavljamo župnijsko cerkev. Da bi ta strošek lažje pokrivali imamo prispevek za verouk; ta prispevek bo znašal 15€ po otroku, plus stroški za veroučne knjige. Če tega kdo ne zmore, naj prispeva po svojih zmožnostih. Denar ne sme in ne more biti razlog, da kdo zaradi tega ne bi hodil k verouku. Prosimo za razumevanje in pomoč. Veroučenci tretjega razreda bodo imeli verouk v spodnji učilnici pri cerkvi. Z veroukom bomo pričeli v ponedeljek 11. septembra. Urnik verouka:

 

 

1. razred

Ponedeljek 15:15

B  Ponedeljek 16:00

Torek 17:00

 

2. razred

Torek 15:15

B  Torek 16:00

Ponedeljek 17:00

 

3. razred

A  Ponedeljek 12:55

B  Torek 12:55

Petek 12:55

 

4. razred

A in C  Ponedeljek 12:55

B in C Petek 12:55

 

5. razred

 Ponedeljek 13:45

Torek 13:45

 

6. razred

Torek 12:55

Četrtek 13:45

 

7. razred

Ponedeljek 7:15

Četrtek 7:15

Četrtek 12:55

 

8. razred

Ponedeljek 7:15

Ponedeljek 14:45

Torek 13:45

9. razred Ponedeljek 13:45

 

MUZEJ BAROKA, DRUŽINSKO MUZEJSKO DOŽIVETJE

Danes popoldne ob 15. uri, vabljeni v Muzej baroka, na dogodek za vso družino, z različnimi ustvarjalnimi delavnicami (izdelava baročnih lasulj, zeliščarski spomin, skrivnosti baročnega nakita, lokostrelstvo, svet pravljic) in lovom na skriti zaklad. Za gurmane, sladokusce in male lakotnike bodo poskrbeli mojstri znamenite celjske kavarne in slaščičarne Zvezda. Vstopnica za vso družino 10 €. Dobrodošli!

 

MOLITVENO SREČANJE KLJUČARJEV IN ČLANOV ŽPS

V ponedeljek ob 20. uri, vabljeni člani ŽPS in ključarji na molitveno srečanje k Jožici Dolenc v Dragomilo.

 

MARIJINO ROJSTVO – MALI ŠMAREN

V petek je praznik Marijinega rojstva – mali šmaren. Sveti maši bosta ob 9. uri pri sv. Roku in ob 19. uri v kapeli veroučne učilnice. Lepo vabljeni!

 

ROKOVO POLETJE 2017, CERKEV SV. ROKA

V četrtek, 7.9., bo ob 20.uri pri sv. Roku koncert v sklopu Rokovega poletja 2017 z naslovom Ave Marija. Nastopajo: Olga Ulokina – orgle, Inga Ulokina – violina, Benjamin Pregl – tenor. Vstopnina: 8 €. Vabljeni na večer pred Malim šmarnom!

 

ŠKOFIJSKI MOLITVENI DAN ZA DUHOVNE POKLICE

V soboto, 9. septembra, vabljeni na škofijski molitveni dan za nove duhovne poklice v Petrovče. Ob 9. uri bo molitvena ura in ob 10. uri sveta maša, ki jo bo ob somaševanju duhovnikov vodil škof dr. Stanislav Lipovšek. Res povabljeni k molitvi za duhovne poklice.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Dela v župnijski cerkvi so v teku. Pred nami je izdelava temeljne plošče in rekonstrukcija vhoda. Lepo naprošeni tudi za prostovoljne darove. Nikjer ne piše koliko mora kdo dati. Zavedamo se, da je večji dar težko dati, dosti lažje pa je neko obdobje po delih. Svoj prostovoljni dar lahko darujete pri sveti maši, osebno v župnišču ali na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Hvala za razumevanje in pomoč.

 

LES ZA KLOPI V ŽUPNIJSKI CERKVI

V župnijski cerkvi bodo nameščene nove klopi iz hrastovega lesa. Na vas se obračamo s prošnjo za hrastov les. Lahko je v gozdu, ki je še za podret, lahko je hlodovina, lahko tudi že razrezan. Kdor bi želel darovati hrastov les naj prosim to sporoči Marku Dečmanu. Hvala tudi za to obliko pomoči pri obnovi župnijske cerkve.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V mesecu septembru skrbijo za cerkev pri sv. Roku, kapelo in veroučne prostore verniki iz Gaja in Korpul.