KRIŠTOFOVA NEDELJA

Vsako kot vsako leto se bomo tudi letos na Krištofovo nedeljo, 23. julija 2017, zahvaljevali za vozila, ki nam omogočajo mobilnost in za vse srečno prevožene kilometre ter z zaupanjem prosili blagoslova še za naprej. Ob tem pa ne bomo pozabili misijonarjev, ki prav tako potrebujejo vozila in delovne stroje, da bi lažje opravljali svoje poslanstvo. Zato bomo tudi letos velikodušno v zahvalo za srečno prevožene kilometre namenili svoj dar za nakup misijonskih vozil.

Vsi, ki se boste udeležili blagoslova vozil in prosil za blagoslov, boste prejeli nalepko sv. Krištofa in molitveni kartonček. Naj bo to skromna zahvala za vaš dar, ki ga boste namenili za misijonska vozila in hkrati vabilo k molitvi, ko sedete za volan.

Slovenski vozniki, zlasti tisti, ki se zatekamo k sv. Krištofu in vsi vsakoletni darovalci za vozila naših misijonarjev v akciji MIVA Slovenija, pa se ob letošnji Krištofovi nedelji še posebej veselimo. Dočakali smo okroglo, 30-letnico te dobrodelne misijonske akcije. Po njeni zaslugi so naši misijonarji rešili že mnogo človeških življenj, lajšali stiske, lakoto, poskrbeli za vzgojo in izobraževanje, za delo in pridelek, verouk in zakramente, maševali in z besedo in zgledom pričevali za neskončno Božjo ljubezen do ljudi.

V imenu vseh misijonarjev, ki so deležni te vaše pomoči, se vam iskreno zahvaljujemo za dobrotljivost in vam želimo srečno vožnjo na vseh vaših poteh. Ostanite velikodušni dobrotniki mobilnosti naših misijonarjev.

 

MINISTRATNSKI TABOR NA SLADKI GORI: Od ponedeljka 17. julija do srede 19. julija, ministranti vabljeni na ministrantski tabor na Sladko Goro. Pričnemo v ponedeljek ob 18. uri. Ministranti vabljeni.

 

ŠMARJETNA NEDELJA NA SLADKI GORI, 23. JULIJ

V nedeljo, 23. julija, bomo obhajali Šmarjetno nedeljo na Sladki Gori. Ob 10. uri bo Telovska procesija in po njej slovesna sveta maša.

 

LEPA NEDELJA PRI SV. BARBARI, NEDELJA 30. JULIJ: V nedeljo 30. julija, bomo obhajali lepo nedeljo s telovsko procesijo pri sv. Barbari ob 10.30 uri. Zato v pri sv. Roku ob 10.15 uri ni svete maše. Lepo vabljeni.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Dela v župnijski cerkvi so v polnem teku. Do sedaj smo oklepali omet zunaj in znotraj cerkve, izkopali tlak v globino 80 cm, odpeljali 300m3 zemlje iz cerkve. Vse to se je naredilo s pomočjo vas župljanov. Bog povrni za vsako pomoč. Sedaj so na vrsti notranje in znanje drenaže, vezava cerkve z železnimi vezmi. To so dela, ki jih lahko v veliki meri naredimo sami in s tem znižujemo že tako visok strošek obnove. Prosimo za pomoč.

Vsemu na vkljub pa brez finančnih sredstev ne bo šlo. Zato vas lepo naprošam za prostovoljne darove. Nikjer ne piše koliko mora kdo dati. Zavedamo se, da je večji dar težko dati, dosti lažje pa je neko obdobje po delih. Že sedaj vemo, da bo celotna obnova potekala 2 – 3 leta. Svoj prostovoljni dar lahko darujete pri sveti maši, osebno v župnišču ali na TRR župnije: SI56 0510 0501 4146 278. Hvala za razumevanje in pomoč.

Na prvo nedeljo v mesecu ste za obnovo župnijske cerkve darovali 1326,15€. Do sedaj smo zbrali 198.875,77€. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: V mesecu juniju skrbijo za cerkev pri sv. Roku in kapelo v veroučni učilnici verniki Dvora.