LEPA NEDELJA PRI SV. TOMAŽU: Danes, v nedeljo 2. julija, obhajamo lepo nedeljo s telovsko procesijo pri sv. Tomažu ob 10.30 uri. Zaradi tega pri sv. Roku ob 10.15 uri ni svete maše. Lepo vabljeni.

 

SVETE MAŠE V PRIHODNJE: Svete maše ob delavnikih so v veroučni učilnici pri cerkvi. Svete maše ob nedeljah so: sveta maša ob 7. uri zjutraj v spodnji dvorani v Kulturnem domu, sveti maši ob 9. in 10.15 uri pri sv. Roku. Pogrebne svete maše bodo v avli poslovilne vežice.

 

KIP FATIMSKE MATERE BOŽJE: Do 15. julija bo v naši župniji kip fatimske Matere Božje. Kip bo v kapeli veroučne učilnice pri cerkvi. Povabljeni, da ga za kakšen dan poesete domov in ob njem molite vi, vaša družina, povabite soesede sorodnike.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ

Jutri, v ponedeljek, 3. julija ob 9. uri pričenjamo z letošnjim oratorijem, ki bo potekal do petka 7. julija. Zbiranje je v atriju muzeja boroka.

 

PRVI PETEK: Petek je prvi v tednu, povabljeni k sv. maši ob 9. in 19. uri. Pol ure pred večerno sveto mašo bo molitev pred Najsvetejšim. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

V preteklem tednu smo iz cerkve demontirali vso opremo. Župnijska cerkev je pripravljena za gradbeni poseg. V tem tednu, v petek in soboto, se bodo klepali ometi znotraj in zunaj cerkve, zato naprošeni za pomoč pri tem delu, začnemo ob 8. uri. Ko bo to narejeno se bo izkopal tlak v cerkvi in položile notranje drenaže ter izkop zunaj cerkve za zunanje drenaže. To so dela, ki jih lahko v veliki meri naredimo sami in s tem znižujemo že tako visok strošek obnove. Prosimo za pomoč. Vsemu na vkljub pa brez finančnih sredstev ne bo šlo. Zato vas lepo naprošam za prostovoljne darove. Nikjer ne piše koliko mora kdo darovati. Zavedamo se, da je večji dar težko dati, dosti lažje pa je neko obdobje po delih. Že sedaj vemo, da bo celotna obnova potekala 2 – 3 leta. Svoj prostovoljni dar lahko darujete pri sveti maši, osebno v župnišču ali na TRR župnije: SI56 0510 0501 4146 278. Hvala za razumevanje in pomoč.

ROMANJE V MEDŽUGURJE: Včasu od 28. septembra do 1. oktobra, vabljeni na romanje v Medžugurje.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V mesecu juniju skrbijo za cerkev pri sv. Roku in kapelo v veroučni učilnici verniki Dvora.

ŠKOFIJSKO FATIMSKO ROMANJE V PETROVČE

Ob 100 letnici fatimskih dogodkov ima vsaka škofija svoj romarski dan.  Lepo povabljeni na škofijsko fatimsko romanje, ki bo v soboto, 15 junija ob 10. uri v Petrovčah. Na romarski shod bo organiziran tudi avtobusni prevoz. Zato se čim prej prijavite.