DEKANIJSKO SREČANJE OTROŠKIH CERKVENIH PEVSKIH ZBOROV

Danes popoldne ob 15. uri, vabljeni v Dramlje, na srečanje Otroških cerkvenih pevskih zborov naše dekanije.

 

PRAZNIK SVETEGA REŠNJEGA TELESA IN KRVI

V četrtek je zapovedan praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi. Sveti maši bosta ob 9. in 19. uri. Pri večerni sveti maši bo tudi Telovska procesija okoli cerkve. Lepo vabljeni k slovesnemu bogoslužju.

 

ROMANJE STAREJŠIH, INVALIDOV IN BOLNIKOV NA BREZJE

Župnijska Karitas vabi starejše, invalide in bolne na romanje k Mariji Pomagaj na Brezje, v soboto, 17. junija. Odhod bo izza Kulturnega doma ob 7. uri zjutraj. Prosimo za čim prejšnjo prijavo.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE: V času od 3. do 7. julija bo v župniji potekal počitniški oratorij za otroke. Otroci so prijavnice dobili pri verouku. So pa na voljo tudi v cerkvi in župnijski spletni strani. Otroci lepo povabljeni in čim prej se prijavite.

 

MUZEJ BAROKA: V petek, 16. 6. ob 19.30, vabljeni v cerkev sv. Roka na letni koncert mešanega pevskega zbora KUD Coda iz Maribora. V njem prepevajo tudi naši domačini, zato lepo povabljeni. V soboto, 17.6. ob 19.30, pa vabljeni v atrij muzeja baroka, kjer bo koncert harmonikarskega orkestra nekdanjih učencev GŠ Rogaška Slatina, dirigent prof. Roman Drofenik.

 

DELA V ŽUPNIJSKI CERKVI: V torek so bili demontirani in odpeljani oltarji v restavratorsko delavnico Legan v Žuženberg. Hvala vsem, ki ste pomagali pri demontaži in natovarjanju kipov in oltarne opreme. Ker ti posegi niso takšne narave, da bi onemogočali potek bogoslužja v cerkvi, bodo svete maše potekale še v cerkvi, tudi nedeljske. V prihodnje se bodo demontirale orgle in ostala oprema v cerkvi.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE: Dragi verniki in vsi ljudje dobre volje. Obnova naše župnijske cerkve je pred vrati. Prosimo pomagajte pri zbiranju finančnih sredstev za obnovo cerkve! Svoj prostovoljni dar lahko darujete pri sveti maši, osebno v župnišču ali na TRR župnije: SI56 0510 0501 4146 278. Preteklo nedeljo ste darovali 1.972,70€. Do sedaj je zbranih 183.448,86€. Hvala za razumevanje in pomoč.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V mesecu juniju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.