ŠMARNICE: V mesecu maju lepo povabljeni k šmarnicam. Šmarnice so zjutraj ob 8. uri za odrasle in zvečer ob 19. uri za otroke in mladino. Še posebej povabljeni k šmarnicam letošnji prvoobhajanci in birmanci.

 

ŠMARNICE PRI SLOMŠKOVI KAPELI NA PIJOVCIH

Danes popoldne ob 14.30 uri, vabljeni na šmarnice k Slomškovi kapeli na Pijovce.

 

PROŠNJI DNEVI: Pred nami so prošnji dnevi. V ponedeljek bo prošnja procesija od Kolarjeve domačije k sv. Roku. V torek od Ciglenečkega križa k sv. Barbari. V sredo od Ostrožnikovega križa k sv. Lovrencu. Lepo povabljeni.

 

PRAZNIK GOSODOVEGA VNEBOHODA

V četrtek je prazni Gospodovega vnebohoda. Lepo vabljeni k sv. maši ob 9. in ob 19. uri.

 

DEVETDNEVNICA V ČAST SVETEMU DUHU PRED SVETO BIRMO: V četrtek pričenjamo z devednevnico v čast Sveto Duhu v pripravi na zakrament svete birme, ki bo v soboto 3. junija ob 10. uri. Birmanci, lepo vabljeni vsak večer ob 19. uri k sv. maši. Vabljeni tudi starši in botri ter vsa župnija. Še posebej povabljeni vsi k molitvi za naše birmance, botre in starše.

 

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV: V nedeljo popoldne ob 15. uri vabljeni zakonci jubilanti k zahvalni maši v župnijsko cerkev.  Prav je, da se tudi Bogu zahvalimo za leta skupnega zakonskega življenja. Za lažjo pripravo vas prosimo za čimprejšnjo prijavo.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE

V času od 3. do 7. julija bo v župniji potekal počitniški oratorij za otroke. Otroci so prijavnice dobili pri verouku. So pa na voljo tudi v cerkvi in na župnijski spletni strani. Otroci lepo povabljeni in čim prej se prijavite.

 

KOŠNJA IN GRABLJENJE TRAVNIKA K SV. ROKU

V soboto ob 5. uri zjutraj, lepo naprošeni, da pokosimo in pograbimo travnik med kapelami k sv. Roku. Res lepo prosimo za pomoč.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Dragi verniki in vsi ljudje dobre volje. Obnova naše župnijske cerkve je pred vrati. Prosimo pomagajte pri zbiranju finančnih sredstev za obnovo cerkve! Svoj prostovoljni dar lahko darujete pri sveti maši, osebno v župnišču ali na TRR župnije: SI56 0510 0501 4146 278. Hvala za razumevanje in pomoč.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu maju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Zastranja in Šmarja.