ŠMARNICE: V mesecu maju lepo povabljeni k šmarnicam. Šmarnice so zjutraj ob 8. uri za odrasle in zvečer ob 19. uri za otroke in mladino. Še posebej povabljeni k šmarnicam letošnji prvoobhajanci in birmanci.

 

SREČANJE ODRASLIH CERKVENIH PEVSKIH ZBOROV NAŠE DEKANIJE: Danes popoldne ob 15. uri, lepo vabljeni na Ponikvo, kjer bo srečanje cerkvenih pevskih zborov naše dekanije. Lepo povabljeni, da tudi tako izrazimo podporo in zahvalo pevcem, ki vsako nedeljo lepšajo naša bogoslužja.

SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA: Prihodnjo nedeljo bo v župniji slovesnost prvega svetega obhajila pri maši ob 10.15 uri. Lepo vabim družine otrok in njihove sorodnike, da se nam pridružite pri sveti maši in skupaj doživimo lepoto tega praznika. Podprimo otroke in njihove družine z molitvijo.

 

PRIPRAVA CERKVE NA SLOVESNOT PRVEGA SVETEGA OBHAJILA: Na srečanju smo se dogovorili, da v tem tednu pripravimo tudi cerkev na praznični dan prvega svetega obhajila in deloma tudi birme. Povabljeni, da naberete zelenje za vence. V ponedeljek, torek, in sredo vabim starše prvoobhajancev in tudi birmancev k pletenju vencev v župnijsko klet, vedno ob 19. uri. V ponedeljek ob 16. uri se bo čistila cerkev in njena okolica. Lepo vabljeni, da s skupnimi močmi pripravimo vse potrebno za praznik.

 

SVETA SPOVED ZA STARŠE PRVOOBHAJNCEV: V četrtek in petek pred in med sveto mašo, starši prvoobhajancev lepo vabljeni k sveti spovedi.

 

SREČANJE ZA STARŠE BIRMANCEV: V sredo, 17. maja, ob 20. uri, vabljeni starši letošnjih birmancev na srečanje v veroučne prostore.

 

SREČANJE BIRMANCEV: V soboto ob 17. uri, bo v veroučnih prostorih potekalo srečanje za birmance, v pripravi na zakrament svete birme.

 

ŠMARNICE PRI SLOMŠKOVI KAPELI NA PIJOVCIH: V nedeljo popoldan ob 15. uri, vabljeni k šmarnicam k Slomškovi kapeli na Pijovce.

 

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV: Vsi, ki v tem letu praznujete obletnico poroke, povabljeni v nedeljo 28. maja  ob 15. uri k zahvalni maši v župnijsko cerkev. Vabljeni ste vsi zakonci, ki ste se poročili tukaj ali kje drugje in v tem letu slavite 5, 10, 15, 20, 25, …, 50, 55, 60 let ali morda celo več let poroke. Prav je, da se tudi Bogu zahvalimo za leta skupnega zakonskega življenja. Jubilanti, ki ste vpisani v poročno knjigo naše župnije boste dobili domov še posebno vabilo. Tisti, ki ste bili poročeni v drugi župniji, pa prosim sprejmite to vabilo in se čim prej prijavite.

 

MUZEJ BAROKA: V petek, 19.5. ob 19:30 uri vabljeni na koncert Komornega moškega zbora Celje, pod vodstvom Lovra Freliha.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE: Dragi verniki in vsi ljudje dobre volje. Obnova naše župnijske cerkve je pred vrati. Prosim pomagajte pri zbiranju finančnih sredstev za obnovo cerkve! Svoj prostovoljni dar lahko darujete pri sveti maši, osebno v župnišču ali na TRR župnije: SI56 0510 0501 4146 278. Preteklo nedeljo ste za obnovo darovali 1.625,70€. Trenutno je za obnovo zbranih 176.252€. Hvala za razumevanje in pomoč.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV: V mesecu maju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Zastranja in Šmarja.