ŠMARNICE

V mesecu maju lepo povabljeni k šmarnicam. Šmarnice so zjutraj ob 8. uri za odrasle in zvečer ob 19. uri za otroke in mladino. Še posebej povabljeni k šmarnicam letošnji prvoobhajanci in birmanci.

 

NEDELJA DOBREGA PASTIRJA – SVETOVNI MOLITVENI DAN ZA DUHOVNE POKLICE

Današnja nedelja je nedelja dobrega Pastirja. »Kdor se je pustil pritegniti Božjemu glasu in začel slediti Jezusu, kmalu odkrije v sebi neustavljivo željo, da bi ponesel evangelij svojim bratom z evangelizacijo in s služenjem v ljubezni«, piše papež Frančišek v poslanici za 54. Svetovni dan molitve za duhovne poklice. Misijonarsko razsežnost krščanskega poklica poživimo v nas samih in bodimo iznajdljivi, ko jo prebujajmo v drugih.

Ker smo »vsi kristjani poklicani, da bi bili misijonarji evangelija«, prosimo da se vsi vključimo v molitev.

 

BIBLIČNA SKUPINA

V ponedeljek ob 19.30 uri, vabljeni na biblično skupino.

 

GOD SV. FLORJANA ZAVETNIKA GASILCEV

V mesecu maju je god sv. Florjana, zavetnik gasilcev. Zato bodo v nedeljo pri sv. maši ob 10.15 uri, navzoči tudi naši gasilci. Ob njihovem praznku jim zaželimo vse dobro, naj jih sv. Florjan varuje pri njihovem delu

.

SREČANJE ODRASLIH CERKVENIH PEVSKIH ZBOROV NAŠE DEKANIJE

V nedeljo ob 15. uri, lepo vabljeni na Ponikvo, kjer bo srečanje cerkvenih pevskih zborov naše dekanije. Lepo povabljeni, da tudi tako izrazimo podporo in zahvalo pevcem, ki vsako nedeljo lepšajo naša bogoslužja.

 

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV

Vsi, ki v tem letu praznujete obletnico poroke, povabljeni v nedeljo 28. maja  ob 15. uri k zahvalni maši v župnijsko cerkev. Vabljeni ste vsi zakonci, ki ste se poročili tukaj ali kje drugje in v tem letu slavite 5, 10, 15, 20, 25, …, 50, 55, 60 let ali morda celo več let poroke. Prav je, da se tudi Bogu zahvalimo za leta skupnega zakonskega življenja. Zato že sedaj povabljeni na to slavje. Jubilanti, ki ste vpisani v poročno knjigo naše župnije boste dobili domov še posebno vabilo. Tisti, ki ste bili poročeni v drugi župniji, pa prosim sprejmite to vabilo in se čim prej prijavite.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE: Vaš dar današnje nedelje je bil namenjen za obnovo župnijske cerkve. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu maju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Zastranja in Šmarja