POSTNI ČAS

Cerkev nas v postnem času spodbuja in vabi k spokornosti, k bolj poglobljeni osebni in skupni molitvi, zavestni odločitvi za dobra dela, obisku nedeljskega bogoslužja. Še posebej smo povabljeni, da pristopimo k sveti spovedi.

 

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA

Vsak postni petek pol ure pred večerno sv. mašo vabljeni k molitvi križevega pota v župnijsko cerkev. Vsako postno nedeljo ob 15. uri pa bomo molili križev pot med kapelicami k sv. Roku. V primeru slabega vremena bo križev pot v župnijski cerkvi. Lepo vabljeni k pobožnosti križevega pota in povabite še druge.

 

MOLITVENO SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV

V ponedeljek bo ob 20. uri molitveno srečanje članov ŽPS in ključarjev pri Mikuževih v Korpulah.

 

CVETNA NEDELJA

Prihodnja nedelja je cvetna nedelja. Spominjamo se Jezusovega slavnega vhoda v Jeruzalem. V znamenje tega bomo blagoslovili zelenje. Ob 10. uri bo osrednji blagoslov zelenja pred cerkvijo. Med sveto mašo bomo prisluhnili Pasijonu, to je poročilu o trpljenju našega Gospoda Jezusa Kristusa. Lepo povabljeni k blagoslovu zelenja in sveti maši cvetne nedelje.

 

MUZEJ BAROKA

Na cvetno nedeljo, 9. aprila, bodo popoldne, po križevem potu, ob 16.30, v muzeju baroka velikonočne delavnice za otroke, ki se bodo zaključile z lovom na pirhe. Vabljeni!

 

BUTARE IN OLJČNE VEJICE ZA CVETNO NEDELJO

Župnijska Karitas je pripravila butare za cvetno nedeljo, ki jih lahko vzamete. Dar za butare bo namenjen za delovanje župnijske Karitas pri pomoči ljudem v stiski. Prav tako bodo na voljo tudi oljčne vejice.

 

RADIJSKI MISIJON NA RADIU OGNJIŠČE

Od današnje nedelje, 2. aprila pa do sobote 8. aprila, bo na radiu Ognjišče potekal radijski misijon, ki ga bodo vodili lazaristi. Povabljeni k poslušanju.

 

PRVI ČETRTEK V MESECU

Četrtek je prvi v mesecu, povabljeni k sveti maši in molitvi za duhovne poklice.

 

PRVI PETEK V MESECU

Petek je prvi v mesecu, povabljeni k sveti maši ob 9. in 18. uri. Ta dan bo obisk bolnikov v Domu in po domovih. Prav je, da pred praznikom velike noči tudi bolnim, ostarelim in onemoglim omogočimo prejem zakramentov svete spovedi in svetega obhajila.

 

SNEMANJE TV SLOVENIJA ZA OBZORJE DUHA

TV Slovenija je v tem tednu snemala prispevek za versko oddajo Obzorje Duha. Snemali so Kalvarijo z molitvijo križevega pota, ki so ga molili veroučenci 9. razreda. V muzeju Baroka pa so posneli Otroški cerkveni pevski zbor naše župnije. Oddaja bo na sporedu to nedeljo ob 11.30 uri.

 

 

PRVA NEDELJA V MESECU Vaš dar današnje prve nedelje je namenjen za obnovo župnijske cerkve. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

ČIŠČENJE ŽUPINIJSKE CERKEV IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu aprilu skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Vrha in Močel.